Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetek idegenvezető?

Hogyan lehetek idegenvezető?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Idegenvezető/fordító-tolmács szeretnék lenni.

Ebben kérném a segítségeteket.

Tudtommal idegenvezetőnek egyetemen nem tanítanak, képzéssel szerezhető meg(pl. okj).

Viszont ilyenkor kevesebbet keres, mint egy diplomás, nem?

A fordító-tolmácsot tudom, tanítják egyetemen, így valószínűleg többet is keres, viszont tudom, ez sok mindentől függ(alkalmazott/vállalkozó, beszélt nyelvek stb).

Lehet hibás a logikám, de ha én beszélek x nyelvet, és idegenvezető vagyok, akkor lényegében pontos helyismerettel, azon az x nyelven ugyanúgy el tudom mondani amit kell, így szinte bárhol(persze ahol beszélik az általam beszélt nyelveket) el tudok helyezkedni.

Viszont aki fordító-tolmács, az szakosodik(pl. anglisztika, germanisztika), és csak fordítani tud, nem?

Ha nincs idegenvezetői engedély, megbüntetnek. De hogyan "szakosodjak" több nyelvre??

Még van időm, humán tagozatos vagyok, magyarral együtt 4 nyelvet beszélek(szeretnék kb. 10et érettségiig minimum B2es szinten),és tudom, hogy idegenvezető/tolmács-fordító, vagy valamilyen turisztikai szakember szeretnék lenni.

Várom a véleményeteket, tapasztalataitokat, és elnézést, ha rosszul tudok valamit.

2022. jan. 28. 22:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Az idegenvezetés azért nem olyan emberekkel foglalkozás, mint az egészségügy, gyógyped., tanári pálya, stb.

Az, hogy többször leírta a "tudni" szót, szerintem nem jelent semmit. Nincs rá sok szinonima :) .

Kérdező, amúgy azért ezeket a szakirányú továbbképzéseket másoltam be (felvin amúgy keress rá nyugodtan te is), mert azt olvastam, hogy az OKJ átalakításával ez a szakma kikerült a képzési jegyzékből, de esetleg az Oktatási Hivatalnál én érdeklődnék, hogy most milyen formában, hol és hogy lehet tanulni.

2022. jan. 31. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!