A Corvinus elfogadja a FOSZKból számított pontszámokat?
A Felvi.hu-n ez áll:
"Figyelem!
A 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú és felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevelek adatait a Hivatal elektronikus úton veszi át a felsőoktatás információs rendszeréből. Kivétel, azaz fel kell tölteni a tanítói oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést idegen nyelven végezte a jelentkező és a záróvizsgát is idegen nyelven tette le.
Azon oklevelek esetében, amelyekben nem található minősítés, oklevélmelléklet vagy leckekönyv vagy oklevélátlag-igazolás benyújtása is szükséges.
A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket az egyetem a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével (akár az emelt szintű érettségi követelménytől is eltekintve) rangsorolja.
Pontszámítás felsőfokú oklevél alapján:
jeles, kiváló, kitüntetéses minősítés: 400 pont,
jó minősítés: 360 pont,
közepes minősítés: 320 pont,
elégséges minősítés: 280 pont."
Én a FOSZKos papíromat a BGE-n szereztem, és szintén gazdasági alapképzésre szeretnék jelentkezni, akkor ezek szerint nem csak a BGE-n jelentkezhetek a szaknak megfelelő alapképzésre, hanem bármelyik egyetemen, ahol van a leírásban az fentebb idézett szöveg és indul aza dott szak?
Jelen esetben a pénzügy-számvitel lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!