Technikumból nem lehetne tovább tanulni 4. év után?
Én úgy tudom, technikumba 12ben előrehozott érettségit lehet tenni max.3 tantárgyból(magyar,matek,töri) 13ban szakmai és 4.tantárgy.
Szerintem mindenképpen végig kell jarni 5 évet és utána tovább tanulni.
Nem tehetsz teljes érettségit, mivel a szakmait még nem teheted le, hiszen az utolsó évben még tanulod a szakmát, amiből szintén érettségizned kell.
Ha otthagyod 12. után, akkor lesz 12 osztályod, és az első szerint még két tárgyból kell érettségizned.
Mivel a jogviszonyod megszűnt, azért nem kell kijárnod a 13. évet, cserébe elesel a szakmaitól, ami emeltnek számít, a másikból pedig egyedül vagy magántanárral kell készülnöd, mivel 12 osztályod megvan, nem mehetsz gimnáziumba tanulni.
Nem lesz meg a szakmád, a közismereti tárgyakból pedig összességében gyengébb lesz a tudásod, mint annak, aki gimnáziumot végzett, szóval hátrányban leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!