Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tudnak az egyetemisták...

Hogy tudnak az egyetemisták állítólag napi többszáz oldalt megtanulni?

Figyelt kérdés

Én még elolvasni se tudnék 100 oldalt, nem hogy megtanulni.

Itt gyakorin sokszor írják, hogy 2 nap alatt megtanultak többszáz oldalnyi tételt és hasonlók.

2022. jan. 27. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen szak, milyen tárgy, mennyire bonyolult szöveg.Van aki annyira motivált és érdeklődő, hogy egyszer elolvassa és megjegyez belőle mindent.

Matekos bizonyítást kétlem, hogy bárki megtanul ennyit ilyen rövid idő alatt.

Sok esetben, nekem azzal ment el sok idő, hogy az idegen szöveg megértsem, és az összefüggéseket észrevegyem. Erre van a szorgalmi időszak... Ha ez megvolt, utána vizsgára felkészülni már sokkal könnyebben ment, de persze az esetek 90%-ra vizsgaidőszakra hagytam ezt is.

2022. jan. 27. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Nekem 50-60 oldalnyi tömény szakszöveg a maximum egy napra. De ez nem magolós, hanem megértős. Tétel-bizonyítás jellegű. Ezt legfeljebb 3 napig tudom folyamatosan csinálni.

Érdekel

Szeretem a kihívásokat

Jól tudok koncentrálni

Érteni kell. Leírom magamtól. Nem kell magolni

2022. jan. 27. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó esetben év közben bejártak órákra, így ha nem aktívan tanultak év közben, akkor is legalább hallottak ezt-azt, nem vadidegen a téma. 100 oldalt elolvasni pedig nem olyan nehéz. Ha sok a mese-mese mátka (azért ez erősen szak- és tárgyfüggő), egészen tömör jegyzet is készíthető belőle.
2022. jan. 27. 13:06
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia. Igazából ne magolást képzelj el, nem szó szerint vágja be az ember a többszáz oldalnyi jegyzetet. :-)

Én mindig úgy csináltam, hogy elolvastam az adott témakört és színessel aláhúzgáltam benne a kulcsszavakat vagy lényeges mondatokat. Aztán másodszori olvasáskor memorizáltam ezeket az áláhúzott részeket és a fejezet végén "felmondtam" magamban. A vizsga előtti napon pedig gyorsolvasással átfutottam még egyszer az anyagot hogy felfrissítsem a tanultakat.

Bele lehet jönni, már nekem anno kellett 2-3 vizsgaidőszak, mire ez flottul ment.

De sajnos ez hat-hét napon át napi 8-10 óra tanulást jelentett, utáltam is rendesen az egyetemi vizsgaidőszakokat.

Nem kezdeném újra.

2022. jan. 27. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem tanulnak meg annyit. Van általában egy 50 oldalas jegyzet, ami annak a 800-900 oldalnak a lényege, aztán azt tanulják meg 2-3 nap alatt...

Az ilyen hangzatos oldalszámok mögött általában az áll, hogy a lényeg töredéke a terjedelemnek, azt meg nem nehéz megtanulni.

Meg egyébként "edzettség" kérdése is. Hozzá lehet szokni.

2022. jan. 27. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Őszintén? Ahogy itt írta valaki, valahogy hozzászokik az ember.

Emlékszem, hogy gimiben "úúristen 20 oldalból lesz a töritézéé" volt az emberek legnagyobb gondja, most meg a heti gyakorlatra kell ugyanennyi, közben tanulj a ZH-kra, közben meg ott van 1-2 tárgy, amiből szigó lesz. Szóval, fogalmam sincs, hogy intézi ezt az ember.

Én is ilyen voltam mint te, kérdező, kisujjból megvolt minden gimiig, hogyha órán ott voltam fejben, ha meg nem, akkor 1-2 órás tanulás a doga előtti napon bőven elég volt. Mondjuk sosem értem mit nevezünk tanulásnak, én csak olvasgatom az anyagot, felmondani sose tudtam - nincs is kinek, stb.

Jegyzet? Arra meg sokszor nincs is időm - bár van amikor muszáj készítenem és az sokat segít.

Tény, hogy az anyag sokkalta több, mint amit az ember el tud képzelni - de a szükség nagy úr, és aki tudja, megoldja, aki nem... az sajnos nem...

"rekordom" az max olyan 20 oldal volt (teleírva, tehát nem vázlatpontok) minden nap, úgy 4 héten keresztül - na ezt soha többet, de valszeg lesz ilyen - ez vizsgaidőszakban, szorgalmiban kb 2 nap alatt volt 600 dia, ami ugye dia, nincs teleírva, de bár vázlatpontos, minden infó kell róla.

Leírva ezek nagy számnak tűnnek, és én sem tudok egy 200 oldalas könyvet kiolvasni, de ez valahogy máshogy csapódik le az emberben. Így sem vagyok valami hű de jó, szóval nálam sokkalta hatékonyabb tanulók vannak, na én őket nem értem.

Szerintem erre nincs joker, mindenkinek egyéni, kérdés, hogy időben megedződsz-e vagy rájössz-e arra, hogy hogyan működsz jól.

2022. jan. 27. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!