Miert nem tudok tanulni? Miert nem fogekony az agyam?
Most eppen elsosegelyt tanulok, masodik nap kivulrol fujta mindenki a teteleket, en meg semmit sem tudtam….de mar altalanos iskolaban is gondjain voltak a tanulassal….semmi nem marad meg a fejemben…
Most csutortokon elsosegely vizsga es a tobb oldalnyi tetelt probaltam megtanulni de semmi nem maradt meg a fejemben…. Tudom, hogy nektek ez “semmi” de en meg erre sem vagyok kepes… 😥😢
24L
Nem tanultál meg tanulni, nincsenek jó módszereid.
De az is lehet, hogy igenis meg tudod tanulni, csak nem hiszed el magadnak, mert túl alacsony az önértékelésed. Egyébként ha ez a helyzet, ez elég idegesítő másoknak: folyton azt hallgatni, hogy jaj, nem tudsz semmit, aztán a végén mindig mindenből ötösre vizsgázol...
Koncentrációs zavar, diszlexia, lelki problémák, fizikai fáradékonyság, memória problémák, rossz szokások.
Válassz.
Rajzold le!
Énekeld el!
Táncold el!
Csinálj belőle esti mesét!
Színezd ki a szöveget!
Játszd el!
Rendszeresen vedd elő, minden nap 10-20 percre!
Olvasd el, aztán mondd vissza!
Csinálj belőle hangfelvételt, és úgy aludj el, hogy közben azt hallgatod!
Stb.
Ha azt mondogatod, hogy nem megy, azzal csak megnehezíted.
Ha tényleg nem megy, majd megbuksz! Amíg nem buktál meg, addig ne mondd, hogy nem megy, mert megy, pont azért engednek át.
Magától nem megy, csak ha csinálod... Tudom, hogy nehéz nekifogni. De nem arról van szó, hogy képtelen vagy rá, hidd el!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!