Miert nem tudok tanulni? Miert nem fogekony az agyam?

Figyelt kérdés

Most eppen elsosegelyt tanulok, masodik nap kivulrol fujta mindenki a teteleket, en meg semmit sem tudtam….de mar altalanos iskolaban is gondjain voltak a tanulassal….semmi nem marad meg a fejemben…

Most csutortokon elsosegely vizsga es a tobb oldalnyi tetelt probaltam megtanulni de semmi nem maradt meg a fejemben…. Tudom, hogy nektek ez “semmi” de en meg erre sem vagyok kepes… 😥😢

24L

2022. jan. 25. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Nem tanultál meg tanulni, nincsenek jó módszereid.

De az is lehet, hogy igenis meg tudod tanulni, csak nem hiszed el magadnak, mert túl alacsony az önértékelésed. Egyébként ha ez a helyzet, ez elég idegesítő másoknak: folyton azt hallgatni, hogy jaj, nem tudsz semmit, aztán a végén mindig mindenből ötösre vizsgázol...

2022. jan. 25. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Koncentrációs zavar, diszlexia, lelki problémák, fizikai fáradékonyság, memória problémák, rossz szokások.

Válassz.

2022. jan. 25. 23:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig tudtál, akkor kiégés. Pihenni kell, utána folytatni. Ha eddig sem ment, akkor meg kell tanulni tanulni. Meg kell tudnod, h milyen módszerrel tudsz tanulni, mert nem mindenkinél uaz működik. Van, aki hangosan olvasva tud csak tanulni, van, aki felmondja sokszor, úgy rögzül, van, aki csak cselekedeteket tud memorizálni és tanulás közben is uazokat a mozdulatokat ismétli és visszahozni is azokkal fogja majd, van millió módszer. Másik akadály lehet, h nem tudod azt, ami ahhoz kell, hogy megértsd, amit meg kéne tanulnod. Vagy csak nem érdekel, akkor is nehéz.
2022. febr. 18. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, igen. Egyszerre nem lehet sok hasonló dolgot bebiflázni, arra kevesen képesek és még kevesebben hosszú távra. Bár gyakorlással fejleszthető ez is. Folyamatosan kell tanulni, és hasonló dolgokat sem érdemes egymás után tanulni. A tanulás is gy külön tudomány, didaktika a neve, ha még jól emlékszem.
2022. febr. 18. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
És olyan is van, aki csak vizuálisan képes megjegyezni bármit is. És olyan is, aki logikusan építi fel és effektíve kitalálja, h mi után i következik, amikor vizsgázik.
2022. febr. 18. 20:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Rajzold le!

Énekeld el!

Táncold el!

Csinálj belőle esti mesét!

Színezd ki a szöveget!

Játszd el!

Rendszeresen vedd elő, minden nap 10-20 percre!

Olvasd el, aztán mondd vissza!

Csinálj belőle hangfelvételt, és úgy aludj el, hogy közben azt hallgatod!

Stb.

2022. febr. 18. 21:10
 7/8 A kérdező kommentje:
6/6 ertem, de also tagozatban meg elment egy-ket vers gyanant, most viszont tetelek sorai vannak, hatekonyan kell tanulni, idotakarekosan de nekem sajnos nem megy
2022. febr. 21. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha azt mondogatod, hogy nem megy, azzal csak megnehezíted.

Ha tényleg nem megy, majd megbuksz! Amíg nem buktál meg, addig ne mondd, hogy nem megy, mert megy, pont azért engednek át.

Magától nem megy, csak ha csinálod... Tudom, hogy nehéz nekifogni. De nem arról van szó, hogy képtelen vagy rá, hidd el!

2022. febr. 21. 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!