Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a határidő a közepiskolai...

Mi a határidő a közepiskolai jelentkezések leadására?

Figyelt kérdés
A helyzet bonyolult, SNI-s tanulóról van szó és sajnos nincs nagyon sok lehetősége. A közelben főleg nem, csak egy iskola, de rossz a híre és a tanárnő szerint se oda való a gyerek, ennek ellenére oda akarja benyomni. Tegnap szólt, hogy a héten kell aláírni az ehhez szükséges nyomtatványt. Mi még várunk a bizottságtól visszajelzést, felülvizsgálatra, hogy esély legyen máshova jelentkezni es addig amíg van egy kis esély erre, nem írnánk alá semmit.

2022. jan. 25. 05:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Az iskoláknak február 18-ig kell elküldeniük a jelentkezési alapokat.

[link]

2022. jan. 25. 08:39
 2/15 anonim ***** válasza:
*lapokat
2022. jan. 25. 08:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket olvastad? [link]

[link]

2022. jan. 25. 08:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
És milyen kódja van? Ha az van a szakértői papíron, hogy integrálható a gyerek, akkor gyakorlatilag bármelyik állami középiskola fel kell, hogy vegye, amennyiben eléri a ponthatárt. Az alapítványiak szoktak fújjogni. Szóval nézz utána alaposan, hacsak nem egy vak vagy siket gyerekről van szó, szerintem fel kell, hogy vegyék. Figyelemzavar lehet még kizáró ok egy-két helyre, ahol balesetveszélyes szakmákat tanulnak.
2022. jan. 25. 10:13
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. Ezek szerint még van idő.

4-es válaszoló, autista a gyerek, enyhe értelmi fogyatékossággal, jól tanul, versenyeket nyert, angolból és számítástechnikából különösen jó,de autizmusából fakadóan vannak furcsaságai. Azt akartuk, hogy ott az általános iskola után az ugyanott működő szakiskolában folytassa a tanulmányokat, erre elkezdtek azon rugózni, hogy enyhe értelmi fogyatékos dg-vel a szakiskola nem veheti át, mert oda minimum középsúlyos értelmi fogyatékos kód kell. Holott én ismerek olyan odajárót, aki évek óta önállóan közlekedik, pasija van, bulizik, mint egy átlag tinédzser, sajnos az én gyerekem ennek még a közelében sincs, mégsem maradhat a szakiskolában :S

2022. jan. 25. 11:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az iskola csak olyan SNI tanulót vehet fel, illetve a szakértői bizottság csak olyan intézményt jelölhet ki számára, amelynek az alapító okiratában szerepel az adott SNI-kategória. Bizonyos kategóriák esetében (pl. autizmus) szinte nincs is ilyen iskola.

A felülvizsgálattal nagy valószínűséggel már sajnos elkéstetek, ezt korábban kellett volna intézni ahhoz, hogy átmenjen a rendszeren. Ráadásul ha a gyereknek van egy hivatalos orvosi diagnózisa és az alapján lett SNI-s, akkor egy újabb szakorvosi diagnózis kell a felülvizsgálatához.

Szóval nagyon sok múlik azon, hogy milyen SNI, hogy mennyire rugalmas a szakértői bizottság és hát addig is neked is kellene kilincselni az intézményvezetőknél, mert SNI gyereknek kell befogadó nyilatkozat is az iskolától, ahova menni szeretne. Ha hajlandóak fogadni, van rá esély, hogy kijelölik nektek.

2022. jan. 25. 11:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
5: Hát ez nagyon specifikus eset, tényleg egyeztess a szakértőivel. Ne nagyon várd a választ, inkább hívd fel őket, hiszen ez tényleg sürgős.
2022. jan. 25. 11:37
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, hívtam a szakértői bizottságot, akik kijelölik az intézményeket a tanulóknak, ott azt mondták, írjak emailt, amit én tegnap megírtam és el is küldtem, most a válaszra várunk és reménykedünk. Csak nyomasztott, hogy a tanárnő a héten akarta aláíratni és kitöltetni velünk a továbbtanulási nyomtatványt, mert szerinte a hét a határidő, de így, hogy már megtudtam a valódi dátumot, kicsit megnyugodtunk, hogy van még idő és akármi is történhet. Sajnos sokat számít, hogy milyen osztályfőnöke van a gyereknek, mi teljesen magunkra vagyunk hagyva ezügyben.
2022. jan. 25. 11:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hátha segít ez a középiskolai kereső:

[link]

Kiválasztod a megyét vagy a begépeled a várost, ahol iskolát keresel.

Tanulmányi terület szövegének egy részlete: után beírod autizmus

-> keresés

Kilistázza azokat a középiskolákat, amelyekbe autista gyerekek is jelentkezhetnek

2022. jan. 25. 11:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szèpen köszönöm a választ.
2022. jan. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!