Mi a határidő a közepiskolai jelentkezések leadására?
Az iskoláknak február 18-ig kell elküldeniük a jelentkezési alapokat.
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. Ezek szerint még van idő.
4-es válaszoló, autista a gyerek, enyhe értelmi fogyatékossággal, jól tanul, versenyeket nyert, angolból és számítástechnikából különösen jó,de autizmusából fakadóan vannak furcsaságai. Azt akartuk, hogy ott az általános iskola után az ugyanott működő szakiskolában folytassa a tanulmányokat, erre elkezdtek azon rugózni, hogy enyhe értelmi fogyatékos dg-vel a szakiskola nem veheti át, mert oda minimum középsúlyos értelmi fogyatékos kód kell. Holott én ismerek olyan odajárót, aki évek óta önállóan közlekedik, pasija van, bulizik, mint egy átlag tinédzser, sajnos az én gyerekem ennek még a közelében sincs, mégsem maradhat a szakiskolában :S
Sajnos az iskola csak olyan SNI tanulót vehet fel, illetve a szakértői bizottság csak olyan intézményt jelölhet ki számára, amelynek az alapító okiratában szerepel az adott SNI-kategória. Bizonyos kategóriák esetében (pl. autizmus) szinte nincs is ilyen iskola.
A felülvizsgálattal nagy valószínűséggel már sajnos elkéstetek, ezt korábban kellett volna intézni ahhoz, hogy átmenjen a rendszeren. Ráadásul ha a gyereknek van egy hivatalos orvosi diagnózisa és az alapján lett SNI-s, akkor egy újabb szakorvosi diagnózis kell a felülvizsgálatához.
Szóval nagyon sok múlik azon, hogy milyen SNI, hogy mennyire rugalmas a szakértői bizottság és hát addig is neked is kellene kilincselni az intézményvezetőknél, mert SNI gyereknek kell befogadó nyilatkozat is az iskolától, ahova menni szeretne. Ha hajlandóak fogadni, van rá esély, hogy kijelölik nektek.
Nem tudom, hátha segít ez a középiskolai kereső:
Kiválasztod a megyét vagy a begépeled a várost, ahol iskolát keresel.
Tanulmányi terület szövegének egy részlete: után beírod autizmus
-> keresés
Kilistázza azokat a középiskolákat, amelyekbe autista gyerekek is jelentkezhetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!