Ilyen eredményekkel mit jelöljek meg továbbtanulásnak?
A 7-es bizonyítványában mindenből 2-es van, kivéve tesiből, meg etikából, ezekből utóbbiból 3-as, előzőből 4-es. a 8 féléviben mindenből hármas, kivéve tesiből, abból 5-ös, matematikából, fizikából, magyarból, történelemből, kémiából és angolbol 2-es. A matek kb. 5-10 pontos lett, a magyar kb. 16 körül. verrsenyeken nem szokott indulni, arra nem kap pontot.
Miket jelöljünk meg? jövő hét kedd a határidő
1️⃣ Magyar iskolába írjad, ne olyanba ahol sok a BORSODI !
2️⃣ KÖZEL LEGYEN ! Ha sokat kell utaznia még jobban elveszi a tanulási IDŐT/ENERGIÁT! (hiába 12:15-kor volt vége a sulinak,és mindenki otthon volt 20 perc alatt - én csak 15:00-ra értem haza mindennap!)
3️⃣ KÖNNYŰ iskola legyen, és adjon érettségit mellé ! (5 db általános iskolába jártam)
❌ Meg azé megkönnyítetted volna a dolgot, ha oda írod hogy FIÚ vagy LÁNY ...
❌ Mert itt már TECHNIKUMOT ajánlgatják, de sztem egy lány nem igen menne épületgépész technikusnak ...
#12 ma már a szakgimnáziumokat (tehát azt a helyet, ami szakmát és érettségit is ad) technikumnak hívják
Érdemes utánanézni annak, hogy a környéken melyik helyeken indítottak tavaj rendkívüli felvételi eljárást. Ide nagyon kevesen jelentkeznek, tehát ő is biztosan bekerülni.
Oké, ezek az eredményei. De milyen a gyerek? Tényleg csak ennyire képes, vagy azért gyengék a jegyei mert lusta? Esetleg azért, mert számára túl erős iskolába jár jelenleg? SNI-s? Btm-es? Szeret oda járni iskolába, ahova most jár? Jól kijön a tanáraival vagy állandó a konfliktus (ami a jegyein is meglátszhat)?
Mi érdekli? Miben kitartó, mivel tölt sok időt, mivel kapcsolatban érdeklődik, kérdez, esetleg olvasgat?
Az eddigiek alapján én egyelőre szakmában gondolkodnék, nem érettségiben. Érettségizhet majd estin is, amikor megkomolyodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!