Szakkolégiumi felvétel hogy működik, ha valaki csak bejárós és nem bentlakós akar lenni?
Akkor kell jelentkezni, amikor bekerülök az egyetemre vagy akár később is, mondjuk 1.év után?
Mi alapján válogatnak, mit néznek? Ami engem illet, jó tanuló voltam/vagyok gimnáziumban (most vagyok végzős), de nem kitűnő, semmi extra, tanulmányi versenyeken sem voltam. Ha minden igaz, az érettségijeim remélhetőleg jól fognak sikerülni, 2 emeltet teszek. Olvastam, hogy a nyelvtudás, nyelvvizsga is lehet plusz, ez esetben 3 nyelvvizsgát tudok majd felmutatni (2 középfok, 1 felsőfok). Ha önéletrajzot kéne írni, fogalmam sincs, hogy 19 évesen mit írhatnék bele az érettségin meg a nyelvvizsgákon kívül.
Tanároktól kell ajánlólevél?
Sokat számít, melyik szakkollégium. Van ahol kötelező a bentlakás, máshol (pl ahol én vagyok) támogatott, de nem kötelező.
A bekerülés is vegyes, többnyire szóbeli + írásbeli van, a gimis jegyeid nem igazán fontosak, ajánlólevél is max a nagyon nagy túljelentkezéssel működő helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!