Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kinek van igaza egyetemet...

Kinek van igaza egyetemet illetõen? (Felnõttek vagy diplomások válaszoljanak) Nekem vagy a szüleimnek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, egy egyetemvárosban lakom. A barátom dolgozik, és megkèrt, hogy érettségi után költözzek hozzá. Nem akarom, hogy õ tartson el, ezért dolgozni akarok egyetem mellett. Nem érdekelnek a bulik és a társaság, csak õ. A szüleim ezt nagyon nem akarják, szerintük 25-26 évesen nagyon meg fogom bánni, hogy ilyen “kisfelnõtt” voltam, és igenis legyek fiatal. Azt akarják, hogy Pestre menjek egyetemre, lehetõségek, munka stb. De én èrzem, hogy nekem Pest is abból állna, hogy hétköznap tanulok hétvégén meg a barátomhoz futok haza.

A szüleim semmit sem tilthatnak meg, a kérdésem az, hogy igazuk van-e. Ne legyek ennyire koravén?

2022. jan. 17. 11:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

Igen, fizesse a pasi, nyilván. A pasi dolgozik, a csaj meg tanul. Ha a csaj szülei nem tudnak vagy nem akarnak beleszállni, akkor nyilván nem kunyerálnám el a csajomtól a rezsi felét, mint valami csóró sutyerák. Amúgy +1 ottlakó embernek marginális a plusz költsége (egy személyre világítani, fűteni, főzni stb. ugyanannyi mint kettőre), tehát puszta nyerészkedés lenne, ha az amúgy is ingyen punci mellé még rezsit is kérne a srác.

Kérdező remélem neked nem ilyen sutyerák pasid van…

2022. jan. 17. 13:54
 12/17 anonim ***** válasza:
8%
Na a te fajtádtól mentse meg a Jóisten a férfi társadalmat kedves nő társam🤦
2022. jan. 17. 13:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad.
2022. jan. 17. 14:14
 14/17 anonim ***** válasza:
25%

12. Most úgy elképzeltem, hogy becuccolok a pasihoz, nagy a boldogság, aztán elém tolja hó végén a villanyszámlát, hogy ki kellene fizetni a felét. :D

Egyből mennék a rosszlányokra megnézni, mennyibe kerül egy dugás... :D

2022. jan. 17. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
Első kapcsolat úgysem lesz sokáig. Ettől függetlenül ha nem igényel a bulit stbt, csináld amit te szeretnél. Csak vállald a következményeket és ha nem jön be, ne hisztizz.
2022. jan. 17. 14:50
 16/17 anonim ***** válasza:
80%
Nezd kerdezo sok boldogsagot a kapcsolathoz es tiszteletremelto az elkotelezodesed de atesel a lo tulso oldalara. Tenyleg nem jarsz jol ha kapcsolatoktol, tapasztalatoktol vagod el magad mert ez kesobb az eletben csunyan visszauthet. Lehetsz attol meg eleget a baratoddal ha eljarsz ide-oda. En azert boven azt latom hogy az ilyenkori kapcsolatok nem eleted vegeig tartanak es egyszer lehet ott allsz majd a pasid nelkul de nem lesznek barataid sem.
2022. jan. 18. 00:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőtöknek igaza van. Ha van az a szak, ahová menni szeretnél abban a városban, ahol laksz és egyébként nem szerettél volna Pestre felmenni egyetemre, akkor menj oda. Ha belefér és nem megy a tanulás/egészséged rovására, dolgozhatsz egyetem mellett, de szerintem ha nem vagy rászorulva, jobb, ha először megszokod az ottani közeget, tanulni valót.

Én nem vagyok ilyen helyzetben, de szerintem is függetleníteni kell egymástól a párkapcsolatot és a továbbtanulást, mert általában (van pár kivétel persze) előbb-utóbb vége lesz ezeknek a kapcsolatoknak, amivel nincs baj, hiszen ez pont egy olyan időszak, amikor sok minden történik az ember életében és ezért sokaknak kettéválnak az útjaik.

2022. jan. 18. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!