Szociális munkás szak, elhelyezkedés belföldön vagy külfödön ideálisabb? Részletek lent :)
A szakkal vagy az elhelyezkedéssel kapcsolatban nem tudok sajnos segíteni, de az egyetemi felvételihez mindig a felvi.hu-t nézd, ott megtalálható az összes hivatalos infó. A felvételi követelmények adott szak esetében minden egyetemen azonosak, de példának itt van az ELTE:
Ez alapján elfogadják az angol emeltet.
Könyörögve kérlek (mint ahogy én anno kaptam könyörgő levelet, komolyan! ) NE menj szociális szférába!
Pontosabban a szociális munka szakot, a szociál pedagógiát, meg az ilyeneket kerüld el, lehetőleg egy életre.
Kettő közül valamelyikre járok, (aztán lehet megkattanok és kiiratkozom).
Nem menj ilyenekre!
Én már gyakorlatokon is részt vettem, ahol volt szerencsém megismerkedni azzal, hogy egy-egy intézmény hogyan kerül egy "despota" magán kezébe stb. A kliensek (hajléktalanoktól kezdve bárkik) az esetek 90%ban hálátlanok.
Fizetés tényleg alja.
Azért, mert jó értelemben "galamb lelkű" vagy a leírásod alapján, meg segítenél az embereken, attól független ne menj ilyen szakra.
Viszont ha ilyen hajlamaid vannak, akkor a szociológiát ajánlom. Tudom, azt is leszólják... De az értelmes szak, mert sok olyan tárgyad lesz, ami épít, hozzáad a tudásodhoz. És szociológia diplomával is elvégezhetsz sok szociális területen lévő munkát.
Ha meg nem akarsz majd/közben szociális téren elhelyezkedni, akkor szociológia, ha jó vagy/leszel statisztikából, esetleg tovább mész elemzősebb mesteerre, akkor az jó diploma lehet.
De a szocmunkás hülyeségeket te nagyon felejtsd el kislány.
Ja, meg közben elolvastam a válaszod.
Te miről beszélsz? :D
Gyógypedagógiai, speciális intézményben is voltam gyakorlaton. Leesett az állam, amikor az igazgató mondta, hogy sokaknak van a gyógypedagógián felül még 3-4-5 diplomájuk. Leesett az állam. De azért, met megkédeztem, hogy ezek a diplomák a már meglévőre épülnek pluszban? És mndta, hogy nem. Hanem "rendes" képzések.
Tehát "élethosszig" tartó tanulás is van sok esetben.
És még a 10 éves kérdésedre válaszzolva; nem.
Akit említettem igazgató, Ő mondta, hogy a 4-5 diplomájuk ellenére, semmi pluszt nem kapnak, és ő ott van uó 30 éve.
Nagyon felejtsd el.
Engem te ne cáfolj meg olyanban, amit nem írtam. Gyógypedeseknél csak gyakorlaton voltam.
És azt nem tagadtam, hogy már eddig is adott sok pluszt a "szféra", legalábbis az eddigi tanulmányaim.
De hogy ezzel a szoiális munkás - gyógypedagógia- szociálpedagógia maszlaggal, mint szakma, elmehetsz a jégre.
4.Válaszoló
Köszönöm az őszinteségedet! Megkérdezhetem, hogy melyik szakon tanulsz? Már nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy most mit is válasszak mivel nem egyszerű a döntés. Említetted, hogy inkább a szociológia szakot válasszam. Az lenne a kérdésem, hogy az miben különbözik a többi szaktól? És hol lehet elhelyezkedni vele? Válaszodat előre is köszönöm
6. Válaszoló
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Megkérdezhetem, hogy milyen mesterképzést végeztél el? Valamint, hogy hol dolgozol? (Nem a konkrét intézményre gondolok, hanem hogy Családsegítő, Gyermekotthon,Idősek otthona stb) Esetleg a munkádról tudnál írni részletesebben, nagyon megköszönném. Sajnos a környezetemben nem ismerek senkit se aki ezzel foglalkozna, így nem tudok kitől érdeklődni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!