Dietetika és gyógytornász szak. Kémia, a mumus?
Jelenleg gyógymasszőrnek tanulok és nagyon érdekel az egészségtudomány. Elkezdtem nézegetni milyen lehetőségek vannak egyetemen és a gyógytornász, illetve a dietetika szakirány érdekelne.
Főleg a dietetika felől szeretnék érdeklődni, hogy mennyire nehéz ott a kémia? Nem érettségiztem belőle, mivel érettségi után teljesen más irányba mentem (nyelvészet) és csak később jöttem rá, hogy érdekelne az egészségtudomány, tehát nincs alaptudásom. Van-e így értelme dietetikára menni vagy tuti rögtön elvérzek így..?
Gyógytornászihoz szerintem gyógymasszőrként lenne már alaptudásom és ha jól tudom ott nincs sok kémia (javítsatok ki ha tévedek) és talán túlélném szorgalommal(?)
Egyébként szeretnék mindkét szakról véleményeket/tapasztalatokat olvasni, köszi szépen előre is :)
Én most vagyok első éves dietetikus hallgató a Debreceni Egyetemen.
Nulla kémia tudásom van, de szerintem bőven teljesíthető így is.
Van/volt egy olyan tárgyunk, hogy Alkalmazott egészségtudományi ismeretek, ez biosz-fizika-kémia keverék, de kellő szorgalommal teljesíthető.
És emellett van még egy olyan, hogy élelmiszerkémia, igazából le kell ülni, és ezt is csak meg kell tanulni.
Nem tudom, hogy a továbbiakban lesz-e még kémia jellegű tárgyunk, de alaptudás nélkül is teljesíthető legrosszabb esetben egy kettes szinten is, de ha tanulsz rá becsületesen, akkor nyilván jobb is lehet ez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!