Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetséges, hogy van felsőokta...

Lehetséges, hogy van felsőoktatási képzés, ahol nem kötelező egy emelt érettségi?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy képzésére jelentkezni majd, azt olvastam itt, hogy 2020 (?) óta kötelező egy érettségi tárgyból emeltnek lennie, de most néztem, hogy ősszel melyik egyetemek indítják a szakot és ott még mindig úgy írja a felvi-n, hogy közép v. Emelt, de azt sehol nem látom leírva, hogy kötelező egy emelt. Egy alapképzésről van szó
2022. jan. 11. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol kell egy emelt annak, akinek csak érettségije van.

Melyik szakról van szó?

2022. jan. 11. 18:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Melyik szak? Talán azért van úgy írva mert lehet olyan emelt szintű érettségi tárgyat is elfogadnak amiből azon a szakon nem számítanak pontot.
2022. jan. 11. 18:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A felvi.hu úgy érti, hogy duplázás esetén ezeknek a tárgyaknak fogják számítani az eredményét. Ettől függetlenül még 1 db emeltnek lennie kell.

Kivétel néhány művészeti szak, de oda eleve nem kell emelt érettségi, mert alkalmassági van. Az érettségi elég, ha kettes.

2022. jan. 11. 18:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, közben láttam, hogy a pontszámítónál írja, hogy egyiknek emeltnek kell lenni, csak az oldalon nem láttam, ahol indítják. Egyébként óvodapedagógus szak. Köszönöm a válaszokat!
2022. jan. 11. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!