Melyikkel lesznek később jobbak az elhelyezkedési feltételeim? Melyikkel tudnék jobban keresni? Mennyi matematika ill. számolási készség kell hozzájuk?
Őszintén: egyikkel sem. Orvosi diagnosztikai analitika érdekel esetleg? Azzal lesz munkád és jobb fizetésed itt is, külföldön meg pláne.
2022. jan. 5. 20:59
2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a matek nem megy túlságosan, és úgy tudom ehhez a szakhoz ez elengedhetetlen.
2022. jan. 5. 21:06
3/9 anonim válasza:
Ha már a kettő közül kell választani, akkor a dietetikussal jobban jársz. Népegészségügyi ellenőrként nagyon nehéz elhelyezkedni és a fizetés is katasztrófa.
(Dietetikusnál is van matek bőven.)
2022. jan. 5. 23:32
4/9 anonim válasza:
Én dietetikusnak tanulok, matekból mindig bukdácsoltam, viszont amennyi matek itt van, az bőven teljesíthető.
2022. jan. 15. 00:20
5/9 anonim válasza:
Dietetikusin a matek max alsó tagozat szintjén van, ne vezessétek félre a kérdezőt! Amúgy nem ajánlom, ettől függetlenül, nem túl jók a kilátások. A másikat nem ismerem.
Kérdező, milyen szinteken és mikből tervezel érettségizni?
2022. jan. 15. 09:06
6/9 A kérdező kommentje:
Az alap tárgyakon kívűl mivel én szakgimnáziumba járok, a szakmai tantárgyamból fogok emeltezni. Az alapszak után táplálkozástudomány mesterszakra szeretnék menni, így remélem jobban tudnék keresni.
2022. jan. 16. 14:17
7/9 anonim válasza:
És mi a szakmai tárgy?
Táptud mesterrel sokra nem mész sajnos. Legjobb kilátások amúgy a diettel, ha elmész egyéni vállalkozónak és mellette esetleg egy magán eü-s cégnél is dolgozol. A tanácsadáshoz viszont nem kell táptud MSc, hanem kifejezetten diet BSc kell és pár év kórházi gyakorlat. (Persze nem garantált a siker, a megfelelő méretű üzletkör kiépítése évekbe is telhet.)
2022. jan. 16. 15:18
8/9 anonim válasza:
Hiába pontoztatok le. Attól még nagyon rosszak a munkahelyi kilátások mindkét szakkal. Én népegészségügyin voltam. Alig van olyan évfolyamtársam, aki rendesen eltudott helyezkedni a szakmában....
2022. jan. 16. 15:37
9/9 A kérdező kommentje:
Más erre épülő mesterszakkal esetleg nem lennének jobb kilátásaim? Valamint ha ezzel a szakkal nem megyek semmire, milyen más szakot ajánlotok? Ahogy látom csak a matekos szakok a nyerők.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!