Milyen az esti szakos érettségi?
A nappali érettségi szerintem baromi nagy időhúzás...
4 év a semmire + 2 év szakmán maradtam mert nem akartam egy gyárba menni 19 évesen, de nagyon hosszú. Simán lehetne akár 4 éves úgy, hogy 4. évben egy szakmai vizsga lenne, mert 3 év alatt vígan lerakható.
Nincs baj az estivel, és hülyeség hogy kevesebbet ér, mikor én jártam 2016-ban már akkor tanárhiány volt, 8/4 óra helyettesítés szóval ha most lennék a helyedben, inkább esti.
Estire azok járnak akik tényleg akarják is, nappalira meg fűt-fát felvesznek csak legyen valaki a suliban kb meg legyen támogatás a sulinak, a szülőnek meg családi pótlék.
Ha megfelelő munkahelyed van és betudsz járni akkor vágj bele.
Lehet estiről is egyetemre menni, mert a rendszer és az érettségi egységes, mindenkire ugyanazok a követelmények vonatkoznak és mindenki ugyanazt írja. Annyi, hogy estin a többség nem a legjobb jegyekre hajt és nem készítenek fel emelt szintre, nincsenek faktok, önállóan is kell tanulnod, de ettől függetlenül be lehet kerülni egyetemre, rajtad áll a dolog.
Én most végzős vagyok, estire járok. A legtöbb helyen heti 2-3 nap van tanítás, a hiányzásokat is lazán veszik és tényleg tudok csak az érettségi tárgyakra koncentrálni. Van más is, de nem veszik őket annyira komolyan, szerencsére a tanárok sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!