Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen az esti szakos érettségi?

Milyen az esti szakos érettségi?

Figyelt kérdés
Nagyon gondolkozom hogy esti szakra iratkozom be mert már nincs kedven tovább elviselni az osztálytársaimat. Szeretnék mellette elmenni dolgozni hogy pénzt is tudjak keresni.Kinek milyen tapasztalata van.
2022. jan. 5. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem akarsz egyetemre menni, vagy olyan egyetemi szakra, ahol nagyon magas a pont akkor nem lesz hátrányod. Az esti szakon már kb nincsenek felesleges tárgyak, azt tanulod, amiből érettségizel. Az egyik ismerősömnek pl már nem volt olyan hogy tesi, vagy ének. Tény és való nyugisabb és nem kell bejárni minden napon. Ha nincsenek nagyra törő vágyaid hanem pl egy foksz vagy egy olyan szak amire kb 350 pont kell, vagy feltudsz készülni önállóan is akkor csak nyerhetsz vele. Bár az osztálytársak nem feltétlen lesznek jobbak, bár gyakran idősebbek és olyankor már azért több eszük van, nem szekálódnak. Ha meg mégis nem látod őket annyit. Dolgozni valószínű tudsz majd mellette. Egyik ismerősöm estin volt (én nem) ő ilyen 3-4-esekkel érettségizett le, készülgetett de nem vitte túlzásba.
2022. jan. 5. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

A nappali érettségi szerintem baromi nagy időhúzás...

4 év a semmire + 2 év szakmán maradtam mert nem akartam egy gyárba menni 19 évesen, de nagyon hosszú. Simán lehetne akár 4 éves úgy, hogy 4. évben egy szakmai vizsga lenne, mert 3 év alatt vígan lerakható.

Nincs baj az estivel, és hülyeség hogy kevesebbet ér, mikor én jártam 2016-ban már akkor tanárhiány volt, 8/4 óra helyettesítés szóval ha most lennék a helyedben, inkább esti.

Estire azok járnak akik tényleg akarják is, nappalira meg fűt-fát felvesznek csak legyen valaki a suliban kb meg legyen támogatás a sulinak, a szülőnek meg családi pótlék.

Ha megfelelő munkahelyed van és betudsz járni akkor vágj bele.

2022. jan. 5. 13:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Idén szerzem meg a szakmám mert 3+2re mentem. Az egyetembe meg nem vagyok biztos de szerintem menni fogok van egy szak ami érdekel inkább.
2022. jan. 5. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet estiről is egyetemre menni, mert a rendszer és az érettségi egységes, mindenkire ugyanazok a követelmények vonatkoznak és mindenki ugyanazt írja. Annyi, hogy estin a többség nem a legjobb jegyekre hajt és nem készítenek fel emelt szintre, nincsenek faktok, önállóan is kell tanulnod, de ettől függetlenül be lehet kerülni egyetemre, rajtad áll a dolog.

Én most végzős vagyok, estire járok. A legtöbb helyen heti 2-3 nap van tanítás, a hiányzásokat is lazán veszik és tényleg tudok csak az érettségi tárgyakra koncentrálni. Van más is, de nem veszik őket annyira komolyan, szerencsére a tanárok sem.

2022. jan. 5. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!