Szegeden a SZTE-MK Gépészmérnök szakról mi a véleményetek?
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyenek a tanárok SZTE-Gépészmérnökin, esetleg arról, hogy nincs-e túltelítődve a gépészmérnöki szak.
Van-e munkalehetőség? Vagy esetleg másfele nézelődjek?
Köszönöm a válaszokat.
Az SZTE gépész kara sokat fejlődött az utóbbi évek során. Korábban problémák voltak az oktatással, ma már teljesen korrekt szak.
Jók a tanárok, teljesíthető, és egyre nagyobb presztízse van a piacon a megszerzett diplomának.
Szerintem jó. Mindenki el tudott vele helyezkedni, aki el akart.
Kedves Kérdező,
egyetértek az előttem válaszolóval, nehéz a képzés munka és család mellett, de teljesíthető. Ez minden mérnöki képzésre igaz!
Én már elvégeztem SZTE-MK-n a gépészmérnök szakot 2019-2023 közt, összességében jó tapasztalataim vannak.
Az elvárások ugyanazok, mint nappalin, csak kevesebb félévközi ZH-val, és félévközi beadandóval. A vizsgák tekintetében nincs különbség a nappalisok és levelezők között. Az elvárás ugyanaz, a jelenlétes vizsgák többnyire a nappalisokkal együtt vannak. Sajnos nem minden tanár rugalmas, hogy a levelezőknek munka utáni vagy hétvégi időpontot nyújtsanak. A fiatalabb tanárok többnyire rugalmasabbak, és meg tudtunk egyezni egy kedvező időpontról.
A legtöbb, amit tanulni fogsz nem fog előkerülni a való életben, de a mérnöki képzéshez, ismeretanyaghoz és gondolkodásmódhoz hozzá tartoznak.
Én a tanulmányaim végén már mérnök pozícióban dolgoztam a munkahelyemen, de az egyetemen tanultak többsége nem került elő. Ettől még azért nem haszontalan, amit ott tanítanak.
Buktató tárgyak az első pár félévben: Mechanika 1-2-3, Matematika 1-2-3, Méréstechnika, Műszaki hőtan 1-2, Gépelemek 1-2 (nekem legalábbis ezek voltak a legnehezebbek)
A többi tárgy számomra nem volt túl nehezen teljesíthető. Megfelelő (egyénenként eltérő mennyiségű) felkészülés után a legtöbb tárgy elsőre elvégezhető.
Szerintem a gépészmérnöki diploma keresett szakma és viszonylag jól megfizetett. Várhatóan nem lesz vele gondod a munkaerő piacon.
Összességében a SZTE nagyon jó és erős egyetem, de nem a műszaki képzésnek van nagy hagyománya, hanem pl a természettudományi, orvosi, jogi, gazdasági képzéseknek.
Ettől függetlenül az MK nagyon sokat fejlődött, és szerintem teljesen vállalható. Sokat kell készülni és tanulni, de ez az egyetem lényege. Ahol nem kell sokat tanulni, ott olyan is a minőség...
Ha bármivel kapcsolatban még kérdésed van, akkor nyugodtan kérdezz még, szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!