Mit gondoltok a tervemről?

Figyelt kérdés
Gimiben végzős vagyok és ha minden jól alakul,egyetemen szeretném folytatni valami olyan szakon ami vállalkozáshoz ad alap tudást,illetve lehetőséget biztosít több területen elhelyezkedni a későbbiekben.Duális képzésen vennék részt,hiszen munkatapasztalatot is ad,illetve van olyan suli ahol minden hónapban megkapod a minimálbér 65%-át akkor is ha nem dolgoztál abban a hónapban,hiszen szünidőben kell csak.Ez a pénz hosszútávon összegyűlne egy olyan összegbe amiből lehet saját vállalkozást kiépíteni.Albérletre nem menne pénzt,inkább kolis szeretnék lenni. Majd a szépségiparban szeretnék elhelyezkedni,műszempillásként és sminkesként.Pesten még kezdőként is meglenne a napi 3vendég minimum és átlagban ilyen szolgáltatásokért 8ezret elkérnek,bár ez sok mindentől függ.Én azt gondolom,hogy ez érné meg a legjobban számomra,hiszen szeretem csinálni,fejlődhetek benne és magamnak osztom be az időm.Akihez én járok pillás,neki tele van a naptárja totálisan,pedig nem rég kezdett ebben a szakmàban dolgozni.Ha beindul akkor elég jó pénzt lehet vele keresni,még akkor is ha adózni kell belőle.Ha mégsem indul be,akkor mondjuk egy marketing szakmával sok helyen el lehet helyezkedni:) Mit gondoltok?
2021. dec. 28. 16:12
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
És nem körmös hanem pillás.Hihetetlen,hogy mennyire buta vagy.
2021. dec. 28. 17:23
 12/35 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
79%
Felvállalom, hogy nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban. Ugyanakkor ha mondjuk nem fogsz tudni megélni a felépített kis pillás szakmádból a covid okozta 628. lezárása miatt vagy azért mert hirtelen az embereknek nem lesz pénze sminkeshez járni vagy felnőnek arra a szellemi szintre, hogy lemondjanak a sminkről akkor gondolj majd arra: Lehet, hogy annak a másodéves mérnöktan hallgatónak igaza volt.
2021. dec. 28. 17:53
 13/35 anonim ***** válasza:
78%

Na akkor...

Ha a suli után Bp-en akarsz vállalkozni, akkor hol van a kalkulációban az albérleted ára, az üzlethelyiség bérleti díja, adók, járulékok, stb. stb...

Mert csak a bevételedet (a reméltet...) írtad le.

2021. dec. 28. 17:54
 14/35 A kérdező kommentje:
Ha a covid még 4-6 ev mulva is befolyasolhatja a szakmat,akkor szepen elhelyezkedek a diplomammal:) ez is benne volt a leirasomban.
2021. dec. 28. 18:04
 15/35 A kérdező kommentje:
Nem gondolom,hogy szellemi visszamaradásra utal az,ha valaki szeret sminkelni és adni magára😄 14 éves korom óta sminkelek,szeretek ékszer lenni a férfi oldalán,nekem sokat jelent a külső,DE nem mindent.Éppen ezért műveltnek és okosnak gondolom magam és próbálok arra törekedni,hogy több lábon álljak a jövőben.
2021. dec. 28. 18:06
 16/35 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
55%

Amúgy most tényleg kiszámolom. Általában duálison minden hónapban kapsz fizetést, cserébe hetente 1 napot dolgozol.

7 félév 3,5 év azaz 42 hónap. 42 hónap szól a nettó havi minimálbér (85.000 forint mondjuk) 3.570.000 Ft.

Tegyük azt magánvállalkozó leszel.

Jó helyen lévő 8 négyzetméteres üzlethelység havi 120.000ft

Egy olyan amiben pillás ^^ stúdiót lehet nyitni ~400.000ft minimális bérleti idő 12 hónap általában. Számoljunk átlaggal

Kell még 3 havi kaukció. Azt szokták mondani, hogy egy vállalkozás ha az első 2 évben veszteséges az teljesen normális.

260 ezer forint havonta + 50 ezer rezsi + 50 ezer KATA ezt neked minimum 12 hónapig csinálni kell, a szerződés szerint. Ez 4.320.000Ft és még nem vettél felszerelést, nem végeztél tisztasági festést és a saját albérletedet nem számoltad bele, ami elárulom szintén havonta ~200.000 forint Budapesten (Nyilván általában ilyen albérletárak mellett ennyi csak az albérlet + a rezsi nem az egész havi költségvetés, de mondjuk hogy csak ennyi).

Tehát, hogy jó ötlet-e? Nem, nagyon nem. Hogy buta vagyok-e? Igen, valószínű :) Nem vagyok egy Gazdmenes/PSZKs isten de hidd el, hogy mérnökin is tanul az ember elég gazdaságtant.

2021. dec. 28. 18:09
 17/35 A kérdező kommentje:
Nagyon boldoggá tesz,hogy számolgatsz is nekem.Kérdezném,hogy azzal számoltál-e,hogy itthon laknék vagy esetleg a párommal? Illetve,hogy dolgoznék tovább a cégnél,ahol a duális képzés során voltam foglalkoztatva és csak ezek után kezdenék bele ebbe,sőt csak akkor ha úgy látom 4 év múlva is,hogy megéri nekem;)
2021. dec. 28. 18:14
 18/35 A kérdező kommentje:
Külön értékelem,hogy másodjára jegyzed meg,hogy mérnökin vagy és aki más irányban képzeli el az életét,teljességgel lenézed,hiszen a szépségipar nem fontos,sőt már eljuthatnánk mi Nők arra a szintre,hogy lemondjunk a sminkről:) Hát lehet,hogy “okos vagy” ha már ilyen szakra bejutottál,de nálam emberségből 0 vagy,ezzel a stílussal amivel bemutatkoztál
2021. dec. 28. 18:18
 19/35 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
71%

3 dolog nem áll össze:

1.) Ha otthon laknál (feltételezem Debrecenben vagy környékén ha oda akarsz menni egyetemre) akkor hogy nyitnál üzletet Budapesten?

2.) Ha már elhelyezkedtél a diplomáddal és baromi jól keresel minek ugranál bele egyáltalán egy kétes vállalkozásba?

3.) Miből gondolod, hogy lesz párod?

+1 Ha budapesti vagy miért akarsz Debrecenbe menni egyetemre?

Most én nem szeretnék nagyon lelombozó lenni de egy diplomát azért nem sétagalopp elvégezni, nem tudom milyen szórás van marketingen de nálunk 6-800 ember kezdi el a szakot évente, viszont félévente csak 60-80 kap diplomát.

A másik, hogy szerintem az is egy nagy kamu, hogy az a cég aki duális képzés során foglalkoztatott majd a továbbiakban is alkalmaz. Általában nem azért foglalkoztat egy multi, hogy utána felhasználjon, az olcsó de mégis bizonyos feladatkörökre megfelelően képzett munkaerőt keresi.

Diplomaszerzés után elhelyezkedni is egy külön kaland. A legtöbb marketinges nem a L’Oréalnál helyezkedik el, hanem mondjuk vidéki TV-ben, újságokban.

2021. dec. 28. 18:23
 20/35 A kérdező kommentje:

1) Debrecenben is lehetne csinálni ;)

2) Mert szeretném magamnak beosztani az időmet és azzal foglalkozni amit szeretek csinálni és hosszútávon igenis lehet jól keresni ezzel.

3)Van parom:)

+1)Nem vagyok pesti és az előbb még azt feltételezted,hogy debreceni vagyok(megmosolyogtatott kisse)

Ne a lakhelyemen rágódj már kérlek.

2021. dec. 28. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!