Mit gondoltok a tervemről?
Na akkor...
Ha a suli után Bp-en akarsz vállalkozni, akkor hol van a kalkulációban az albérleted ára, az üzlethelyiség bérleti díja, adók, járulékok, stb. stb...
Mert csak a bevételedet (a reméltet...) írtad le.
Amúgy most tényleg kiszámolom. Általában duálison minden hónapban kapsz fizetést, cserébe hetente 1 napot dolgozol.
7 félév 3,5 év azaz 42 hónap. 42 hónap szól a nettó havi minimálbér (85.000 forint mondjuk) 3.570.000 Ft.
Tegyük azt magánvállalkozó leszel.
Jó helyen lévő 8 négyzetméteres üzlethelység havi 120.000ft
Egy olyan amiben pillás ^^ stúdiót lehet nyitni ~400.000ft minimális bérleti idő 12 hónap általában. Számoljunk átlaggal
Kell még 3 havi kaukció. Azt szokták mondani, hogy egy vállalkozás ha az első 2 évben veszteséges az teljesen normális.
260 ezer forint havonta + 50 ezer rezsi + 50 ezer KATA ezt neked minimum 12 hónapig csinálni kell, a szerződés szerint. Ez 4.320.000Ft és még nem vettél felszerelést, nem végeztél tisztasági festést és a saját albérletedet nem számoltad bele, ami elárulom szintén havonta ~200.000 forint Budapesten (Nyilván általában ilyen albérletárak mellett ennyi csak az albérlet + a rezsi nem az egész havi költségvetés, de mondjuk hogy csak ennyi).
Tehát, hogy jó ötlet-e? Nem, nagyon nem. Hogy buta vagyok-e? Igen, valószínű :) Nem vagyok egy Gazdmenes/PSZKs isten de hidd el, hogy mérnökin is tanul az ember elég gazdaságtant.
3 dolog nem áll össze:
1.) Ha otthon laknál (feltételezem Debrecenben vagy környékén ha oda akarsz menni egyetemre) akkor hogy nyitnál üzletet Budapesten?
2.) Ha már elhelyezkedtél a diplomáddal és baromi jól keresel minek ugranál bele egyáltalán egy kétes vállalkozásba?
3.) Miből gondolod, hogy lesz párod?
+1 Ha budapesti vagy miért akarsz Debrecenbe menni egyetemre?
Most én nem szeretnék nagyon lelombozó lenni de egy diplomát azért nem sétagalopp elvégezni, nem tudom milyen szórás van marketingen de nálunk 6-800 ember kezdi el a szakot évente, viszont félévente csak 60-80 kap diplomát.
A másik, hogy szerintem az is egy nagy kamu, hogy az a cég aki duális képzés során foglalkoztatott majd a továbbiakban is alkalmaz. Általában nem azért foglalkoztat egy multi, hogy utána felhasználjon, az olcsó de mégis bizonyos feladatkörökre megfelelően képzett munkaerőt keresi.
Diplomaszerzés után elhelyezkedni is egy külön kaland. A legtöbb marketinges nem a L’Oréalnál helyezkedik el, hanem mondjuk vidéki TV-ben, újságokban.
1) Debrecenben is lehetne csinálni ;)
2) Mert szeretném magamnak beosztani az időmet és azzal foglalkozni amit szeretek csinálni és hosszútávon igenis lehet jól keresni ezzel.
3)Van parom:)
+1)Nem vagyok pesti és az előbb még azt feltételezted,hogy debreceni vagyok(megmosolyogtatott kisse)
Ne a lakhelyemen rágódj már kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!