Moszkvai Gazdasági Egyetem data science program vélemény?
Csatolom az orosz egyetem honlapján meghirdetett szak ismertetőjét angol és orosz nyelven.
Szerintem kifejezetten jó, ugyanis egy neves angliai egyetemmel közös a képzés.
Matekból és az idegen nyelvekből jó vagyok.
Illetve ezzel a diplomával itthon mennyire tudnék elhelyezkedni?
Én is nézegettem ezt a képzést korábban, csak nem a BA-t hanem az MSc-t: [link]
A HSE egy elég jó egyetem, és a képzés magas színvonalú, de lehet, hogy "kicsit" nehéz a matek. :) Mindenesetre az, hogy a Courserára ki merik tenni magukat azt mutatja, hogy nagyon komolyan veszik a képzés színvonalát. Íratkozz be pár kurzusukra és nézd meg, milyen!
Az orosz (és belorusz, ukrán) szoftverfejlesztők a világ élvonalában vannak, nagyon erősek a képzéseik is. (Szerintem annak köszönhetően, hogy az egész oktatási kultúrájuk nagyon matek-centrikus.)
Nyugat-Európában és itthon is van némi előítélet az orosz egyetemekkel szemben, de biztosan el tudsz a diplomával helyezkedni. A világranglistán a HSE egy erős középkategóriában van, a 301-350. helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!