Járműmérnöki szak! Képes lennék-e helytállni az egyetemen? Úgy hogy a matekkal sosem voltam jóban, (sokszor nem értettem) de jó tanáraim voltak, fizikából pedig nem voltak jók a tanáraim és nem is tanultam semmit belőle.
Régebbem sosem vonzottak a műszaki dolgok és tulajdonképpen az autókhoz -((tudom, hogy járműmérnöki szakon nem csak autókkal lehet foglalkozni))- sem értek sokat csak mostanában kezdett el érdekelni a dolog. De már sok szakon gondolkoztam és nem nagyon tudok dönteni. Ezért kérdezem, hogy konkrétan 0 matek, 0 fizika és 0 autó/műszaki ismerettel van-e értelme járműmérnöki szakra mennem, vagy csak az időmet és az energiámat pazarolnám?
Ha lehet kérem olyanok válaszoljanak akik érintettek a témában, mert sokan mondják, hogy bármit meglehet csinálni csak akarni kell, de én inkább reálisan szeretném látni ezt a dolgot. Köszönöm!
Gondolom a szokásos mérnöki matek lesz, szal Analízis 1-2, Diszkrét matematika stb, tehát ezeknek kell utána nézni, találsz a neten feladatokat stb.
Nézz videót.
"mert sokan mondják, hogy bármit meglehet csinálni csak akarni kell, de én inkább reálisan szeretném látni ezt a dolgot."
Pedig ez így igaz. Én is 2-3-as tanuló voltam anno középiskolában, mérnökinfon pedig 5-ös átlaggal végeztem. A matek érettségim kb. 65% körül lehetett úgy, hogy arra vagy 1-2 hónapot készültem intenzíven.
A leírásod alapján viszont nem néz ki úgy, hogy ezt annyira akarnád, hogy ugyanezt megcsináld.
Valószínűleg a leszavazást a kérdezőtől kaptuk ketten is, hogy tényleg csak akarni kell, de kíváncsi lennék azért, hogy mit gondol a kérdező, mi a reális?
a. Istenadta tehetséggel születik egy kisbaba, és gyakorlatilag a kezébe nyomhatod a diplomát, nem kell érte megtennie semmit, vagy
b. Tanulsz, nem adod fel, ha megcsúszol nekimész megint és megcsinálod a célt, amit kitűztél magadnak.
Nem tudom, hogy hogyan hiszi azt bárki is, hogy a b. az ami nem reális ebből a kettőből. Mindenki akinek diplomája van évekig szopott vele. Ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!