Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri e pszichológiát tanulni...

Megéri e pszichológiát tanulni egyetemen? Mármint hová lehet elhelyezkedni,milyen munkakörbe?(Ha elvégeztem viselkedés elemző leszek)

Figyelt kérdés

2021. nov. 23. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ennek csak (minimum!!) mesterrel együtt van értelme, de leginkább utána kezdődik az igazi tanulás, módszerspecifikus képzések vagy plusz 4 év klinikai vonal. Ha nem tervezel 10 évet tanulni, keress más irányt!
2021. nov. 23. 22:54
 2/4 anonim ***** válasza:
98%
Az első jól írja, a viselkedéselemző diploma szinte semmire sem jó. Mesterrel leszel pszichológus, annak már van értelme. De ez az a terület, ahol annál jobban jársz, minél több képzést végzel el, tehát nem árt mondjuk szakképzést és módszerspecifikus képzéseket, esetleg PhD-t csinálni a mester után. Úgyhogy igen, pontos területtől függően inkább 7-9 évvel érdemes számolni, ha pszichológus szeretne lenni az ember.
2021. nov. 24. 00:24
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Abban igazuk van az előző hozzászólóknak, hogy ha pszichológus szeretnél lenni, akkor ahhoz az alapszak nem lesz elég, hanem kell a mester és a továbbképzések. Viszont szerintem az sem a “felesleges” vagy a “nem éri meg” kategória, ha az ember azt mondja, hogy őt most éppen ez érdekli és majd a későbbiek függvényében eldönti, hogy az alapképzést követően hogyan tovább. Szerintem az sem kudarc, ha az ember úgy dönt inkább nem szeretné folytatni, nem szeretne benne jobban elmélyülni, őt ilyen szinten érdekelte “csak”, inkább mással szeretne foglalkozni stb. Pszichológusként nem dolgozhatsz ugyan, de az is egy diploma, beszélsz nyelvet és sok esetben már ez is elég az elhelyezkedéshez. Később pedig még mindig lesz lehetőséged továbbtanulni, ha mégis szeretnél. Szóval én annyira nem szeretem mikor úgy állunk hozzá, hogy csak akkor éri meg, ha ezt és ezt csinálod stb., vagy úgy egyáltalán azt sem szeretem, hogy felmerül a “megéri-e” kérdés. Szerintem a mai világban nem így kell megközelíteni az egyetemi képzéseket.
2021. nov. 24. 00:37
 4/4 anonim ***** válasza:
89%

Önmagában az alapszakkal semmire sem mész, de van sok izgalmas lehetőség továbbtanulás szempontjából, amivel együtt már lehet vele mit kezdeni.

De alapvetően azt mondom, hogy ha nem akarsz pszichológus vagy kutató lenni, ne csináld. Ez arra való, hogy emberekkel vagy emberi működést tanulmányozó kutatásokkal, eszközökkel dolgozz. Ha ez neked nem tetszik, akkor max egy hobbidiplomád lesz, ami nem baj persze, de nem alapozhatod rá a megélhetésed.

Nekem pszicho alapszakom és szg.kog.tud. mesterszakom van, azzal, amivel én akarok foglalkozni, nem egy rossz dolog, mondjuk én tudok mellé magas szinten programozni is. Valószínűleg a pszichos diplomám nélkül is boldogulnék, de programozói tudás nélkül már nem hiszem. Nyilván most már nem hagyom veszni és végülis nem rossz, hogy van egy ilyen papírom, de lehet, hogy ha újra csinálnám, inkább bioszra mennék vagy infóra

2021. nov. 24. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!