Megéri e pszichológiát tanulni egyetemen? Mármint hová lehet elhelyezkedni,milyen munkakörbe?(Ha elvégeztem viselkedés elemző leszek)
Önmagában az alapszakkal semmire sem mész, de van sok izgalmas lehetőség továbbtanulás szempontjából, amivel együtt már lehet vele mit kezdeni.
De alapvetően azt mondom, hogy ha nem akarsz pszichológus vagy kutató lenni, ne csináld. Ez arra való, hogy emberekkel vagy emberi működést tanulmányozó kutatásokkal, eszközökkel dolgozz. Ha ez neked nem tetszik, akkor max egy hobbidiplomád lesz, ami nem baj persze, de nem alapozhatod rá a megélhetésed.
Nekem pszicho alapszakom és szg.kog.tud. mesterszakom van, azzal, amivel én akarok foglalkozni, nem egy rossz dolog, mondjuk én tudok mellé magas szinten programozni is. Valószínűleg a pszichos diplomám nélkül is boldogulnék, de programozói tudás nélkül már nem hiszem. Nyilván most már nem hagyom veszni és végülis nem rossz, hogy van egy ilyen papírom, de lehet, hogy ha újra csinálnám, inkább bioszra mennék vagy infóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!