Elte egyiptológia?
Van esetleg valaki aki gondolkozik hogy idén jelentkezik az elte egyiptológia szakra?
Vagy esetleg valaki tudna mesélni erről a szakról hogy mi van ott mostanság?
Ha tud valaki segíteni azt előre is köszönöm!
Szia!
Nem tudom, hogy még aktuális e, de én jelenleg egyiptológiát tanulok. Az első évben sok az alapozótárgy, amiknek nem sok közük van a szakhoz, de kötelezőek.
Az órák alapvetően az egyiptomi nyelvhez, kultúrához, művészethez, történethez, régészethez és valláshoz kapcsolódnak. Egyiptom nyelvet (hieroglif és hieratikus átirat) és ógörögöt kell tanulni az első évben, második évtől van kopt és az egyiptomi nyelv különböző korszakokban.
Szakirodalmak leginkább angolul, németül és franciául vannak.
Sokat kell tanulni, de ha érdekel az ókori egyiptom, akkor élvezni fogod, viszont, ahoz, hogy el tudj helyezkedni minimum mesterképzés diplomára lesz szükséged, tekintve, hogy Magyarországon nem igazán keresett szakma.
Ha érdekelnek az órák az ELTE BTK honlapján fennvannak. Oktatás-> képzések, tanegységlisták, záróvizsga-követelmények->alapképzés-> tanegységlisták
De az Educatio kiállításon is kint leszünk, ott is tudsz még kérdezni, ha érdekel még valami
Remélem tudtam segíteni
Szia
Köszönöm a segítséget, hasznos volt nagyon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!