Egyetemi passzíváltaltás/nem teljesítés. Lehet-e?
Figyelt kérdés
Szép jóestét!
Egyetemi passzíváltatásról lenne egy kérdésem. Jelenleg PPKE-n tanulok másodéves hallgató vagyok. Ez a félév hogy úgy mondjam nem az én irányomba halad sajnos, sok ügy miatt nem tudom a legjobbat kihozni magamból, sőt. Azon gondolkodom, hogy kis szünetet tartsak tavasszal, miközben ki tudom tisztítani a fejem, dolgozhatnék és a többi.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hog lehetséges-e az, hogy ebben a félévben nem teljesítem, tehát nem vizsgázok le a tárgyaimból azaz ha nem tévedek 'nem teljesített' státuszt kapnak. A következő félévet passzíváltatnám, majd jövő ősszel újra kezdeném a második évet ezekkel az órákkal. Nem tudom hogy lehetséges-e ez, de a kisegítő válaszokat előre is köszönöm!
2021. nov. 18. 01:24
11/18 A kérdező kommentje:
A 6-os válaszoló írta, hogy ha 2 aktív félévet nem teljesítek az elvártak szerint át fognak sorolni. Ezt úgy kell érteni, hogy ha most passzíváltatom magam, következő tavaszi félévre, akkor megnézik az idei tavaszi félév és a mostani őszi félév átlagát, kreditszámát és aszerint döntenek?
2021. nov. 18. 14:13
12/18 anonim válasza:
Megnézik az idei őszi félév és a következő aktív félév teljesített kreditjeit és átlagát. Összesítve. A passzív félév kiesik.
13/18 anonim válasza:
És akkor mégis mikor sorolnák át? Átsorolás csak évente van.
14/18 anonim válasza:
A legközelebbi átsoroláskor hivatalból.
15/18 anonim válasza:
A legközelebbi átsorolás akkor csak a következő nyár, addigra viszont már nem az lesz az utolsó két aktív féléve.
16/18 anonim válasza:
15. A két utolsó altív féléve akkor is meg lesz, ha közé tesz egy passzívat, azzal nem tud kibújni az átsorolás alól.
17/18 A kérdező kommentje:
Tehát megnézik az idei őszi félév átlagát. A következő passzív lesz. És azutáni félévinek is megnézik. Akkor passzív félév után államilag támogatotton maradok, majd attól függ, hogy akkor hogyan teljesítek és ha rosszul akkor félévkor átsorolnak. Ha jól értem
2021. nov. 18. 16:40
18/18 anonim válasza:
Jól érted, azzal a különbséggel, hogy a féléveket nem külön nézik, hanem egyben. Ha most pl. 5 kredited lesz, akkor kell még 31 kredit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!