Megéri érettségizni természettudományos tárgyból így?
Évekkel ezelőtt érettségiztem és jártam már egyetemre viszonylag sokáig, de kezdem azt érezni a választott irány nem teljesen nekem való, mert folyamatosan csúszom. Kinéztem másik szakot, agrár területen, amihez ha jól tudom nem hátrány, ha van természettudományos érettségije az embernek. A fizika és a kémia ki van zárva, hogy menne, de a biológia (ami talán a leghasznosabb) az megtanulhatónak tűnik, illetve a földrajzot kifejezetten szeretem és majdnem az lett a választott tárgyam eredetileg.
Ugye szeptemberre lehetne leghamarabb beadni a jelentkezésem. Két dolog nem világos, az egyik, hogy feltétlenül kell e ez az érettségi, ha van egy nyelvi emeltem és mellé magas pontszámaim a többi tárgyból? Ha pedig kell akkor elég e a földrajz vagy mindenképp biológia legyen? Mert arra több idő kéne lényegesen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Melyik pontosan az a szak,amit kinéztél?
Mert ha azok az érettségik megvannak már,amiket elfogadnak az adott szakon,nem kell egyáltalán a földrajz/biológia érettségi.
Én speciel ezt találtam,2013-as,de szerintem a felvételi követelméynek nem sokat változhattak:
Két érettségi kell a felsoroltak közül.Ahogy olvasható,a német és az angol érettségi elfogadják,tehát az egyik már meg is van.
Viszont kérdéses a második tantárgy.
Példáula matekot is elfogadják.
Ha matek érettségid jó lett és azt mutatod majd fel,simán fel fognak venni.
Igen.
Hogy ha nincs ilyen érettségid,mint az itt felsoroltak,akkor én javaslom,hogy tedd le a földrajzot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!