Megéri elkezdeni az 5 éves magasépítő technikus iskolát lányként?
Az egyéb kérdésekben nem éri meg.
Ha már legalább a KARRIER kategóriát megtalálod, ÉS leírod a főbb tulajdonságaidat, akkor elképzelhető.
Na, azért elég sok mindenben számít.
A lányok ÁLTALÁBAN felszínesebbek, gyengébbek, kevesebbet kockáztatnak, nem tudnak olyan jól összpontosítani, és gondosabbak, mint a fiúk. Ja, és ha valahol lányok vannak veszélyben, akkor a fiúk nagyon idegesek lesznek. Katonáéknál például ezért sincsenek vegyes csapatok.
A konkrét esetben ezeket is meg kell nézni.
Építőiparban dolgozom, burkoló a szakmám, és nő vagyok. Idén végeztem a burkoló szakmával iskolában(két éves, esti). Nagyszerű volt a képzés. Igen, bírom, igen imádom, és nem, nem bunkók a munkások, nem bunkók a megrendelők, sokan kérdezgetnek, hogy "Miért csinálod ezt?" "Miért ezt választottad?", meg hasonlók, de senki nem bunkózott még velem sem iskolában, sem melósok között, sem megrendelők között azért, mert burkoló vagyok. Magánéletben igen, de az mellékes.
Mondok pár dolgot. Ha ezt szeretnéd, akkor nagyon gondold át. Ez párkeresésben hátrány lesz, lesz sok férfi aki ezt nem fogja tolerálni, de annak nincs keresnivalója az életedben. Lesznek sokan akik megszólnak, kidumálnak a hátad mögött, és kétségbe fogják vonni a szakmai tudásodat, de ezzel se foglalkozz. Lesznek páran, akik szemtől szemben beszólnak, hogy "Jhaj, csiska nő, csak leégeted magadat EZ FÉRFI MUNKA!", nem kell meghallani sem. Nem kell meghátrálni sem. Nem te leszel az első nő, aki ilyen szakmába vág bele, és ezt fogja csinálni, de az utolsó sem. Sok nő nem vág bele, mert attól fél, "Jaj, mit gondol majd a család/haverok/barátok/szomszéd". Kit érdekel? Ő életük, vagy a tiéd? Te tisztességes, normális szakmát szeretnél tanulni, és tisztességes, biztos munkát szeretnél csinálni felnőtt korodban. Ezzel semmi probléma nincs, ez a normális. Szégyellje magát az, aki nem tanul(t), és nem dolgozik, ne pedig te, vagy én! Ha ezt elkezded, és befejezed egy életre szól. Ha nem dolgozol benne később nincs értelme, de akkor is ott lesz a bizonyítványod, hogy te ezt végig csináltad. Nem lesz könnyű út, azt elmondom! Egy nőtől ilyen szakmákban többet várnak, többet kell teljesíteni, mint egy férfinak! De megéri, mert ezért cserébe látod a kiváló munkádat, és a megrendelők nagy része is megbecsül(legalábbis eddig ezt tapasztaltam). Kínálgatnak étellel, itallal, valahol szinte körbeugrálnak. Nyilván nem ezért csinálom, de megmondom őszintén, hogy szeretem, jó érzés. Jó érzés olyan emberekkel találkozni, akik megbecsülik a munkádat, és téged is, és ezt érzékeltetik is veled.
Hidd el, az oktatók sem lesznek meglepve, biztos oktattak már lányokat/nőket, nem lesz hátrány náluk. Nem kell félni! Csinálni kell, ha ez vonz.
Egy dolog fontos még: Bírd fizikailag, szóval ha nem vagy valami sportember, akkor kicsit kezdj el edzegetni, mert lesznek fizikailag megterhelő dolgok, amiket meg kell csinálnod. Sokszor be fognak segíteni a férfiak/fiúk, de nem biztos, hogy mindig. Legyél határozott, és kitartó, mert másképp az ilyen szakmákban megölnek nőként. Én is az vagyok, és már több cég is csábítgat, hogy menjek hozzájuk. :D
Hajrá, ha van még kérdésed, akkor írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!