Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Debreceni egyetemen jogi...

A Debreceni egyetemen jogi karon szeretnék tanulni és a pontszámítással kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Emeltezhetek angolból és németből is a jogi karra?

Figyelt kérdés

A felvételi követelményeknél a felvi.hu felsorolja a tantárgyakat, amikből emeltezhetek. Az lenne az első kérdésem, hogy a töri helyett emeltezhetek-e angolból és németből?

Ha igen, akkor ugyanúgy megkapom a 100 többletpontot?

A duplázós módszernél ha angolból és németből emeltezek, akkor azt a kettőt duplázom?

Köszönöm előre a válaszokat!

2021. nov. 8. 04:03
 1/5 anonim ***** válasza:
40%
Én úgy tudom, hogy a töri számít a jogi karon, de nem kötelező az emelt. Tehát emeltezhetsz angolból és németből szerintem, és megkapod a 100 többletpontot is.
2021. nov. 8. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Nem működik az, amire gondolsz.

Joghoz az érettségi vizsgatárgyak: történelem ÉS angol v. francia v. latin nyelv v. magyar nyelv és irodalom v. német v. olasz v. orosz v. spanyol (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)

Ez azt jelenti, hogy közép töri érettségi mindenképp kell. Nem muszáj belőle emelt, csak akkor a másik tárgyad mindenképp emelt kell hogy legyen. Viszont: hiába csinálsz ezen kívül további emelt érettségiket, azokra nem fogsz további 50 pluszpontokat kapni, mert csak annál a 2 tárgynál veszik figyelembe, amiből az érettségi pontjaid számolod. És a duplázásnál sem lehet trükközni, ott is a töri + [másik tárgy] számít. Különben elég egyszerű lenne bejutni...

2021. nov. 8. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

#1 vagyok, és helyesbítek: úgy van ahogy #2 írja.

A pluszpontban nem voltam biztos, mivel én töriből emelteztem (német mellett) és úgy meglett a 100.

(megjegyzem, szerintem jogon emelt törivel jobban jársz)

2021. nov. 8. 11:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Emelt törire hogyan készülhetnék fel a legjobban?
2021. nov. 9. 07:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem sokat segített az, hogy előző évi feladatsorokat oldottam meg. Sokat. Vannak típusfeladatok, ismétlődnek a források és képek (amik a tankönyvben is benne vannak, érdemes azokat is jól megnézni). Érdemes néhány esszét is megírni, és megnézni a megoldókulcs pontozását, sokat lehet tanulni belőle. 3 esszé van emeltnél, a rövid-hosszú párnál érdemes úgy választani, hogy a hosszú esszét tudd biztosra, mert az ér több pontot. Komplexnél mindegy mit választasz, véleményem szerint az összehasonlító könnyebb. Én megvettem az Amtakt bt által kiadott emelt érettségire felkészítő töri vázlatos könyvet és abból tanultam, szerintem nagyon jó. Továbbá a vírus óta rengeteg videó van fent youtube-on, ahol egy-egy tananyagot mondanak el, + a Zanza tv, amikor már unja az ember olvasni, akkor hallgathatja, úgyis sok megmarad azért.

Mind a feladatsornál, mind az esszénél szerintem az a kulcs, hogy a forrást jól megértsük és minden infót ki tudjunk szedni belőle, illetve tudjunk következtetni az alapján.

2021. nov. 9. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!