Ott hagytam az iskolát, mihez tudok így kezdeni?
A 11.o. elején otthagytam a sulit, mivel utáltam a szakot. Jelentkeztem egy OKJ-s dajka tanfolyamra, mivel tetszik a szakirány. Viszont érettségit is szeretnék szerezni, amihez a feltétel a szakma. Az okj-s bizonyítvány felér egy szakmaival?
Mit tudnék kezdeni?
"érettségit is szeretnék szerezni, amihez a feltétel a szakma"
?? Miért kellene bármilyen szakma az érettségihez?
#3 De ez az iskola saját feltétele, nem az érettségié.
Itt egy másik példa: Esti gimnázium
Szükséges szakmai előképzettség:
- Sikeres 8 osztályos iskolai végzettség VAGY
- Szakmunkás / szakiskolai bizonyítvány VAGY
- Legalább 2 sikeresen befejezett középiskolai vagy gimnáziumi év
"Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet (a továbbiakban R.) 12. § értelmében az érettségi vizsgára történő jelentkezés benyújtásakor csatolnia kell a középiskolai bizonyítványát, amely igazolja a középfokú tanulmányok befejezését. A középiskolai tanulmányok befejezése azt jelenti, hogy a vizsgázó teljesítette az érettségi vizsgára történő jelentkezéshez előírt évfolyamok követelményeit egy olyan oktatási intézményben, amely az oktatás keretében felkészít az érettségi vizsgára (pl.: gimnázium, szakgimnázium, technikum, régebben szakközépiskola). A középiskolai tanulmányok befejezését az iskolai bizonyítványban a következő záradékok (bejegyzések) igazolják: „Érettségi vizsgát tehet.”; „Az érettségi vizsgát megkezdte/megkezdheti”; „Középiskolai tanulmányait befejezte, érettségi vizsgát tehet”."
Ennyi. Valahol be kell fejezned a középfokú tanulmányaidat hivatalos formában.
Nem,az OKJ csak szakmát ad,érettségit nem.
Keress egy másik olyan iskolát,ahol nem kell szakma az esti gimihez.
Vagy lerakld ezt az OKJ-s szakmát,aztan a helyi szakközépbe jelentkezel estire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!