ELTE Biológia Szak 2021-ben?
Én az ELTE-n csináltam a BSc-t és jelenleg az MSc-t csinálom ugyanott.
A képzés szerintem színvonalas, rengeteg zseniális tanár van a karon, aki elismert a saját tudományterületén. A képzés viszont tényleg nehéz, mert a biológia igen szerteágazó tudományág.
Előző vagyok, csak a válasz fele lemaradt.
A vizsgák és a gyakorlatok teljesen jól teljesíthetőek, ha rendszeresen tanulsz. A nehézségét a szaknak részben az adja, hogy alapkézésen szinte minden részterületét muszáj tanulnod a biológiának. Hiába érdekel például az immunológia, rengeteg rendszertant is kell tanulnod. Javaslom, hogy nézegessed a tantervet, ha érdekelnek a konkrét tárgyak is ( [link]
Ha kutatásban gondolkozol, akkor minimum MSc-t, de inkább PhD-t érdemes csinálni. Ezekkel mind itthon, mind külföldön lehet viszonylag könnyen munkát találni, vagy csak maradni az egyetemen kutatni.
Azzal tisztában kell lenned, hogy ehhez a pályához elhivatottság és szorgalom kell, illetve a biológia szeretete.
Ha bármilyen kérdésed van, akkor írjál privátban nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!