Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 23 évesen elkezdeni a gyógysze...

23 évesen elkezdeni a gyógyszerészetit és abbahagyni a pénzügy számvitel szakot megéri, ha senkire nem számíthatok, így diákhitellel végezném el?

Figyelt kérdés

23 éves leszek, mire befejezem a pénzügy számvitel (pénzintézeti) Foszk-ot, amit nem szeretek és nem is tudom magam elképzelni benne.

Gimiben lebeszéltek róla a tanárok és a szüleim, hogy ez nekem úgysem menne, majd a fejemhez vágták, hogy mit képzelek, majd még 5 évig fogják támogatni a baromságomat és tanuljak inkább valami rendes szakmát. Így kezdtem el végül a pénzügy számvitel FOSZK-ot. Természetesen biológiából és kémiából le is kéne érettségiztem.

Félek, hogy teljesen eladósodnék a képzés végére és egy egész jól fizető szakot/ állást cserélnék le egy olyanra, amit hiába szeretek, de nem tudnék megélni belőle és ott van még az is, hogy 28 évesen lennék pályakezdő, így belemerjek vágni ?

2021. okt. 18. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
98%

41 évesen leszek pályakezdő pedagógus. Szerinted?

Tanulni sohasem késő... a többin meg majd akkor gondolkodsz, amikor ott vagy.

2021. okt. 18. 11:37
 2/5 anonim ***** válasza:
97%
Foszkkal amúgy sem mennél sokra, max ha utána átmész alapképzésre
2021. okt. 18. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen nem vagy öreg. Csak Magyarországon van ez a hülye nézet, hogy 18 évesen kell elkezdeni egy szakot.
2021. okt. 18. 16:29
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Menj! Hajrá! :)
2021. okt. 23. 16:13
 5/5 ÁBerta ***** válasza:
Az a kár, hogy már elhasználtál egy csomó államilag finanszírozott félévet a FOSZK-on. Érdemes tehát spórolnod vagy tanulás melett dolgoznod, mert az önköltséges gyógyszerészképzés nem olcsó.
2022. jan. 5. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!