Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetek FBI ügynök?

Hogyan lehetek FBI ügynök?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom a kérdés elég gyerekesen hangzik de így tudtam a leglényegretörőbben fogalmazni. Most vagyok 10.-es és már évek óta szeretnék egyszer majd az fbi területén dolgozni. A jegyeim jók, eddig mindig kitűnő voltam, de tudom hogy ez eddig édeskevés. Az angol nyelvvel jól állok, tavaszra van betetvezve a nyelvvizsga (emelt szintű), németből pedig nyárra a középszintű. Mivel év végén kell eldöntenünk a faktokat a következő 2 évre (sima gimnáziumba járok nem szakközépbe) ezért az lenne a kérdésem, hogy milyen fakultációkat kellene ehhez választanom. Illetve hogy ha végzek a gimivel és lesz lehetőségem rá (jól sikerül az érettségi) akkor hova kellene továbbmennem (persze nem magyarországra, mint írtam kizárólag az fbi érdekel a magyar nyomozói szakma a legkevésbé sem) Tudok az FBI Academy-ről, na de oda mennyi a tandíj? És oda egyből egy magyar gimi után lehet menni vagy kell közötte még valamit végeznem? Van egyáltalán egy apró esély is rá, hogy bekerüljek? (Akár ösztöndíjjal akár saját finanszírozásból)

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. okt. 17. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha nem vagy amerikai állampolgár, akkor érdemes azzal kezdeni. Már az önmagában elég húzós tud lenni.

2021. okt. 17. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt már nem egyszer megkérdezted, korábban pedig leírták neked egy páran, hogy semmi értelme mert olyan hosszú folyamat, hogy eléred a nyugdíjkorhatárt mire valahogy maximális szorgalommal bekerülhetnél.

De jó eséllyel be sem fogsz kerülni. Amerikában is nagy a szórás ezen a területen.

2021. okt. 18. 06:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Kedves 2., köszönöm, mondjuk én ezzel kapcsolatban még nem kérdeztem de most akkor megnézem a többi ilyen kérdést is.
2021. okt. 18. 21:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért, én mégis elindulnék ezen az úton, tehát milyen faktokat kellene választanom? Törit talán?
2021. okt. 18. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Először is kelleni fog egy amerikai állampolgárság.

Azt pedig még zöldkártyával is úgy 10 év mire megkapsz aktív kint élés mellett.

ZK-t se osztogatnak csak úgy, ha munkáltatói szponzorációval kijutsz ahhoz is kell pár év, de nagyon kell tudni ahhoz is, hogy bárki szponzoráljon téged.

És ez még csak az alap állampolgársági követelmény, akkreditált amcsi egyetemi vagy főiskolai végzettség kell. Az itthonit nem fogják elfogadni, jobbik esetben is különbözeti vizsgát kell tenned, rosszabb esetben kint lediplomáznod megint.

Tök mindegy milyen faktokat választasz, kint nem ér semmit a magyar papír, nem azt fogják nézni milyen szakon végeztél.

Pénzt kezdj el gyűjteni amennyit csak tudsz, egy ZK-hoz is több millió forintos megtakarítás az alapkövetelmény.

Ha megvan a pénz, vagy közel jársz hozzá elkezdhetsz minden évben pályázni ZK-ra, hátha egyszer kihúznak, aztán kiutazol, és munka mellett beadod a jelentkezésed / vagy ha szükséges különbözeti vizsgát teszel / szerzel egy akkreditált amcsi diplomát és utána jelentkezel.

Aztán arra is készülj fel, hogy neked sehonnai migránsként sokkal nehezebb lesz minden, a felvételi halmozottan.

Pénzgyűjtésre visszakanyarodva, időd lesz rá, mert ahogy írtam is ez a terved alsó hangon 15-20 évedbe fog kerülni.

Nem akartalak ezzel lelombozni, de sajnos ez a szomorú valóság.

2021. nov. 6. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!