Én 3+2-őn végeztem azt jelenti, hogy 3 év szakma és 2 érettségi. De az egyetemi felvételinél kéri, mi volt a szabadon választott tárgy amiből érettségiztem. Illetve, hogy az utolsó évekbe is be kell írni azt a tantárgyat nekem info. Hogyan tovább?
Helló sorstárs.
A szabadon választott érettségit nem kell beírnod, mivel neked nincsen. A tanulmányi pontokon belül az érettségi pontokat a 4 érettségi tárgyadból számítják ki.
A szakmáért csak akkor jár többletpont, ha azt szakközépben (most technikum) végezted. (asszem 51 és 52 azonosítóval kezdődő szakmák)
Igen, az évvégi jegyekhez beírhatod az informatikát.
Viszont ha rossz jegyeid voltak, akkor van egy jobb pontszámítási módszer is. Ha van legalább 1 emelt szintű érettségid, akkor azt kiválasztva, meg a középszintűt kiválasztva meg tudod duplázni annak a pontját.
Tahát pl.: közép angol 80% + emelt történelem 60% = 140x2 = 280 (ha 45%os az emelt tárgyad, akkor 50 többletpontot fixen kapsz, amivel így 330 pontod lenne)
Ezzel a pontszámítási módszerrel a középiskolai tanulmányi eredményeid nem számítanak, csak a két választott érettségidé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!