Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Én 3+2-őn végeztem azt jelenti...

Én 3+2-őn végeztem azt jelenti, hogy 3 év szakma és 2 érettségi. De az egyetemi felvételinél kéri, mi volt a szabadon választott tárgy amiből érettségiztem. Illetve, hogy az utolsó évekbe is be kell írni azt a tantárgyat nekem info. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

2021. okt. 15. 07:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi a gond, mi a kérdés?
2021. okt. 15. 08:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az a tárgy a szabadon választottad,amiből érettségiztél a 4 alap tárgyon kívül. Ha neked infó volt,akkor azt kell beírnod. 33
2021. okt. 15. 09:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Helló sorstárs.

A szabadon választott érettségit nem kell beírnod, mivel neked nincsen. A tanulmányi pontokon belül az érettségi pontokat a 4 érettségi tárgyadból számítják ki.

2021. okt. 15. 13:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem. És az évégi jegyekhez, írjam majd be az informatikát, mert ugye az volt nekem az utolsó két évben. És még az lenne a kérdésem, hogy a szakmáért nem jár többlet pont? Úgy tudom nem
2021. okt. 16. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A szakmáért csak akkor jár többletpont, ha azt szakközépben (most technikum) végezted. (asszem 51 és 52 azonosítóval kezdődő szakmák)

Igen, az évvégi jegyekhez beírhatod az informatikát.

Viszont ha rossz jegyeid voltak, akkor van egy jobb pontszámítási módszer is. Ha van legalább 1 emelt szintű érettségid, akkor azt kiválasztva, meg a középszintűt kiválasztva meg tudod duplázni annak a pontját.

Tahát pl.: közép angol 80% + emelt történelem 60% = 140x2 = 280 (ha 45%os az emelt tárgyad, akkor 50 többletpontot fixen kapsz, amivel így 330 pontod lenne)

Ezzel a pontszámítási módszerrel a középiskolai tanulmányi eredményeid nem számítanak, csak a két választott érettségidé.

2021. okt. 18. 12:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja értem. Akkor nekem pont nem jár pont mert Pincéren végeztem ami 4-essel kezdődik. De azért köszönöm, bármi jó tanácsot és egyéb dolgok amit jó tudni, jó lenne ha megosztaná tok velem :)
2021. okt. 18. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!