Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esti suli hogy működik? Többi...

Esti suli hogy működik? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 hónap és 18 leszek, és esti suliba szeretnék járni.

Semmit nem tudok az esti sulikról, szóval rengeteg kérdésem lenne.

1. Mi alapján vesznek fel? Nehéz bekerülni?

2. Fizetni kell?

3. Érettségit és szakmát is adnak? Vagy ez iskolától is függ? Bár gondolom.

4. Hány évig tart a suli?

5. Hátrány a későbbiekben? Pl. munka keresés terén?

6. Mettől meddig tart? Pl 17 órától 22 óráig.

Szerintem mindent megkérdeztem amit tudni szeretnék, de a legfontosabb mégis az lenne, hogy könnyű-e bejutni!?

Természetesen véleményt is várok, aki esti sulis, vagy volt, milyen tapasztalatotok vannak?

2021. okt. 13. 00:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Most hova jársz? Hány osztályod van meg?
2021. okt. 13. 06:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Egyáltalán nem nehéz bekerülni, nem kell tenned semmit azért, hogy bekerülj, ha van hely, szinte biztos felvesznek. Nincs felvételi meg ilyenek. Bár azt, hogy év közben van-e átvétel, nem tudom.

2. Ezek a képzések ingyenesek szoktak lenni, de tankönyvet nem szoktak biztosítani, úgyhogy ha valamiből kell, azt neked kell megvenned.

3. Érettségit ad.

4. Attól függ, hány osztályod van meg. Ha pl. 11. osztályod van, akkor 1 évig, mert csak a 12.-et kell kijárnod.

5. Mivel az érettségi egységes, tehát teljesen mindegy, hogy ki hány éves, ki melyik iskolába járt, az egész országban mindenki ugyanazt a vizsgát írja meg, ugyanakkor, tehát ezért nem ér hátrány. Egyetemi jelentkezésnél sem az számít, hogy milyen iskolába jártál, hanem hogy teljesítetted-e a követelményeket, érettségiztél-e azokból a tantárgyakból, amiket elvárnak és van-e elég pontod. Nem tudom mik a terveid a jövőre nézve, de ha meg elvégzel akár egy egyetemi szakot, akár valamilyen képzést, akkor munkakeresésnél az lesz a lényeg, nem a gimnázium.

6. Változó, a legtöbb suliban 3-4 körül kezdődik és 8 körül fejeződik be, de van, ahol kicsit később ér véget és kicsit később kezdődik.

A bejutás miatt ne aggódj, maximum az lehet az akadály most, hogy nem év eleje van, már elindult a tanév, sok helyen beteltek az osztályok. Amire fel kell készülni, hogy ha jelentkezel valahova, meg fogják nézni a középiskolás bizonyítványaidat és ha egy olyan tantárgy nem szerepel a bizonyítványodban, amit náluk tanítanak, akkor különbözeti vizsgára fognak előírni. Pl. ha abban az iskolában 9.-ben tanítanak biológiát, neked meg 9.-ben nem volt biológiád, akkor abból majd le kell vizsgáznod, erre külön felkészítést nem kapsz. Erre érdemes felkészülni, mert nagyon meg lehet szívni ezekkel sajnos és minél később megy át az ember, annál inkább esélyes. Én megúsztam egy tantárggyal, de vannak olyan osztálytársaim, akiket 4-5 tantárgyból is előírtak. Nem szivatnak, azt mondják, szinte mindenkit átengednek, de azért elég durva ez így.

Az, hogy milyenek a tanárok, milyenek a diákok, mennyire veszik szigorúan a dolgokat, iskolától függ.

2021. okt. 13. 10:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Jézusom, nagyon de nagyon szépen köszönöm, most adtál egy kis bátorságot, hogy tényleg nem hátrány egyáltalán. Uhh, hát igen én is ettől parázok, hogy így év közben nem fognak átvenni, de hát próbálkozok, aztán ha más nem, kivárom ezt az évet. Ennyit már mászva is kibírok. Na, tényleg de tényleg nagyon köszönöm❤️
2021. okt. 13. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Hányadikos vagy most?
2021. okt. 14. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyébként 16 éves kortól lehet járni estire, akár átmehettél volna szeptembertől is.
2021. okt. 14. 08:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Tizedikes vagyok most.

Igen, tudom hogy mehettem volna, de én szeretnék suli mellett dolgozni is, és nem hinném hogy 17 évesen felvesznek bárhova is😅

18 évesen sincs sokkal több esélyem hogy dolgozhatok bárhol, mert már mindenhol érettségi kell. Szóval még ezt is át kell gondolnom, hogy hova mehetnék dolgozni. Mert már úgy akarok suliba járni, hogy megvan a munkám.

2021. okt. 14. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Igen, “rendes” munkához sokszor minimum érettségi kell, diákmunkánál meg az esetek 99%-ban elvárás a nappali tagozat.
2021. okt. 14. 13:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel tisztában vagyok, szóval csak a munkával vagyok már bajban, de úgy is lesz valahogy :D Tényleg köszönöm a segítséget!
2021. okt. 15. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!