ELTE tárgyleadás évközben?
Figyelt kérdés
Most kezdtem ősszel az egyetemet, felvettem egy idegen nyelvet szabad kredithez, de nagyon gyorsan haladunk és hiába tanulok rá csomót, nem birom tartani a tempót, bármennyit is készülök, rosszul teljesítek. Le tudom adni ezzel az indokkal vagy ennél komolyabbra lenne szükség..?2021. okt. 3. 21:14
1/1 anonim válasza:
A tárgyfelvételi időszakon túl is le lehet tárgyakat adni, de ehhez külön kérvényt kell benyújtani, aminek általában eljárási díja van, amelyről a hallgatói térítések és juttatások szabályzatában olvashatsz. Ugyanakkor megteheted azt is, hogy egyszerűen nem jársz be az adott órára többet, így a tárgyat a hiányzásaid miatt "nem értékelhető" minősítéssel zárod. Ez kicsit lehúzza majd a kreditátlagodat, de ha nem érzed annak a veszélyét, hogy emiatt átsoroljanak költségtérítésesre, akkor ez is egy megoldás. Viszont a nem teljesített tárgy újbóli felvételekor valószínűleg kell majd díjat fizetned (ez is az előbbi szabályzatból deríthető ki). Nézd meg, melyik olcsóbb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!