Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Feltétlenül okosnak kell...

Feltétlenül okosnak kell lenned ha jó felvételit akarsz írni?

Figyelt kérdés

Sajnos én egyáltalán nem vagyok okos. Nincsenek jó jegyeim, pedig én nagyon sokat próbálkozom. Szorgalmas vagyok és motivált, sokat tanulok de mégsem sikerül. Múlt évben a másik iskolámban négyes vagy ötös jegyeim voltak (néha hármas) most meg az új iskolámban csodálatosan s hármas tanuló vagyok, és csak bioszból és kémiából vannak jó jegyeim, meg matekból egy ötösöm. A többi szín tiszta hármas és már elegem van hogy annyit próbálkozom, és még sem sikerül. Olyan szinten lehangol, hogy folyton arra gondolok, hogy egy idióta barom vagyok aki semmit se tud és még az ételt se érdemlem meg. Szóval az a kérdés, hogy hogyha elég szorgalmas vagy akkor esetleg mehet a felvételi?

na inkább felsorolom eddig milyen jegyeim vannak

Matek: 5

Irodalom: 3

töri: 3, 2

nyelvtan: 3

földrajz: 3

biosz: 5

Kémia: 5

angol: 3 (ezen tudok javítani egy pptvel, szóval lehet majd változik)

Lehet hogy most így nem néz ki olyan rosszul, de lassított felvételben amikor ott ülsz a padban és az ötösre vársz, helyette kapsz egy gyenge hármast... nem annyira jó érzés

Kérlek ne bántsatok a jegyeim miatt, én már épp eléggé le vagyok hangolva tőle.

2021. okt. 3. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül, szorgalommal is lehet jót írni, csak sokat kell gyakorolni rá.

Amúgy meg ne legyél ilyen szigorú magadhoz, új az iskola, gondolom magasabbak a követelmények és még nem sikerült alkalmazkodnod, azért kapsz rosszabb jegyeket. Ne hagyd, hogy elvegye a kedved, inkább próbálj meg kihívásként tekinteni rá. Tanulj kicsit többet, próbálj ki más tanulási módszereket és ha egyedül nem megy, nem szégyen segítséget kérni.

2021. okt. 3. 19:25
 2/5 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm!
2021. okt. 3. 19:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A jegyeid nem rosszak de jók sem. Viszont ami az egyik iskolában hármas az a másikban lehet négyes vagy kettes is. A felvételid eredményétől sok minden függ. Ha megcsinálsz 20-30 felvételi feladatsort akkor rájössz, hogy a 10-ből hat feladat évről évre ugyanaz a sablon. Ezt begyakorlod és máris van mindkét tárgyból kb 30-30 pontod.

Sok sikert!

2021. okt. 3. 19:39
 4/5 sugariana válasza:
65%

Szia! Én kítűnő tanuló vagyok elsőtől ötödikig összes tantárgyból. Jelenleg nyolcadikos vagyok, 6. És 7.-végén is csak egy 4-es volt tesnevelés tantárgyból. Azt megjegyzem, hogy nem magyar az anyanyelvem. Én okos gyereknek születtem, de persze nincs tökéletes és kítűnő ember ezen a világon,mindenkinek megvan a gyengéje és erőssége mint ahogy nekem a sport és neked mondjuk az irodalom. Nem baj ha nem vagy annyira "okos" csak szorgalom és kitartás kell a sikerhez. Én hatodikban írtam felvételit , ami nagyon rosszul sikerült, sokkal rosszabbul, mint ahogy gondoltam volna. A felvételi nehéz. Sok feladat van, de kevés idő hozzá.

A felvételiben a magyar tantárgyból nyelvtani és irodalmi tudásunkat ellenőrzi:

Például:

- mondatelemzés,szófajok, helyesírás

- szövegértés, fogalmazás

Ezekre tanulni kell, és gyakorolni. Az IDŐ! Az számít, hogy 45 perc alatt minél több feladatot csinálj meg, nem baj ha az egyik feladatnál megálltál, menj egy másikra és a végén ha eszedbe jutott térj vissza az előzőre! A fogalmazást csináld meg legelőször! Erre több pontot gyűjthetsz. Otthon gyakorolj sok fogalmazást, ügyelj a bekezdésekre. Sok embernek (én magam is) a végére már nem jut idő a fogalmazásra amit nagyon bánok.

A matek felvételi. Nem sok számolás van benne. A logikára alapulnak a kérdések. Erre csak azt tudom mondani előkészítő!

Én magam egy olyan hibát követtem el hogy azóta is bánom. Szegény családból származom és nem tudtam előkészítőre járni vagy külön tanárt hívni. Úgy gondoltam szín 5-ös tanuló vagyok és jól fogom megírni a felvételit, de tévedtem. Ezekkel nem arra törekszem, hogy megijesszelek, hanem hogy tanulj az én hibámból és te ne járj úgy mint én. Az iskolai tudás nem elég a felvételihez. Ismerned kell a kérdés stílusait, gyakorolnod kell, hogy ott simán menjen a felvételi, hogy ezt már ismerem és otthon már csináltam ilyet.

Legyél kitartó és szorgalmas! Az iskolai jegyek beleszámítanak a felvételibe ezeket hozod magaddal, ez a te alapod. A felvételi egy fontos út a sikerekhez, hogy majd jó iskolába járhass tanulni, majd egy jó munkát találni magadnak. Bizz magadban! Sikerülni fog ha teszel valamit! Az iskolai jegyeket még kitudod javítani ha rossz,de a felvételit már nem.

Összesítve én úgy gondolom a szorgalom és a kitartás a legfontosabb. Gyakorolj sokat! Remélem segítettem ezzel a szöveggel. Bocsi ha nem úgy fogalmazom mint egy magyar ember és nem érted.

Sok sikert a felvételire! Megtudod csinálni!

2021. okt. 3. 19:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell, hogy minden menjen, hosszútávon az a lényeg, hogy valami érdekeljen, és az jól is menjen.

Egyébként (persze mindenki másmilyen) ha órán odafigyelsz, házikat megírod és készülsz is a számonkérésekre, olyan rosszul csak nem sikerülhetnek. Persze, valaki első hallás után megjegyez mindent, míg másnak több óra újra és újra átolvasás szükséges. Én például általában könnyen tanulok, de amik nem érdekelnek, azokat azért nehezemre esik megjegyezni. Ha van időm, szoktam külön jegyzetet írni tankönyv+füzet anyagából, mert az írással is rögzül, és utána már elég csak azt átolvasni. Úgyhogy érdemes elgondolkodni a tanulási módszereiden, illetve hogy mindent megteszel-e (persze nem azt mondom, hogy 0-24 csak tanulj, de ha magasak az elvárásaid magaddal szemben, akkor azért tenni is kell). Mert ha már úgy érzed, ennél többet nem tudsz kihozni magadból, akkor nem tudsz és kész. Ha meg ezt a dolgozat eredménye nem tükrözi, azzal is meg kell, hogy legyél békülve, mert te tényleg mindent megtettél, csak mondjuk a tanár nehéz feladatsort állított össze (személyes tapasztalat...).

A felvételit szerintem sokan túlparázzák (oké, lehet, hogy nem releváns vélemény, mert én 4.-ben írtam), felsős anyagon kívül az égvilágon semmit nem kérdeznek, de annak is az egyszerűbb részét. Úgyhogy lehet rá hónapokat készülni, az sem garantálja a jó eredményt, persze azért nem árt, ha nem aznap látsz először felvételi feladatsort.

Remélem, tudtam segíteni, de ha bármi kérdésed van, keress fel nyugodtan!

2021. okt. 3. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!