Kell kiegészítő érettségit tennem vagy elég lesz a szakmai a továbbtanulásomhoz? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Szeretnék majd jelentkezni a Pécsi Tudomány Egyetem gyógyszerész szakára és itt azt hiszem, ha jól néztem követelmény egy biosz vagy egy kémia esetleg fizika érettségi, de én ugye most szépész szakon vagyok azon belűl kozmetikusnak tanulok erről tudni kell, hogy 4 év az érettségi és +1 év a technikumi képzés. Azt tudom,hogy a technikumi képzésért elvileg plusz pont jár azt viszont nem, hogy ugye a 4. év végen kapunk egy érettségit és hát én szakmából is érettségizem majd ami főként sőt a nagyobb részében biológia és kémia. Na az majd számíthat annak a kötelező biosz vagy kémia érettséginek vagy külön tennem kell még valamelyikből egy kiegészítő érettségit ha oda jelentkezni szeretnék vagy ez a kozmetikus érettségi elég lesz?2021. okt. 2. 22:31
1/3 anonim 

válasza:

A szakma nem biológia és kémia! Nem valamelyikből kell kiegészítő érettségit tenned, hanem mindkettőből, hiszen két felvételi tárgy van! Nem "vagy"! "És." A "vagy" pusztán annyi, hogy kémia vagy fizika. Plusz a biológia. Mindezt ráadásul emelt szinten. Aligha összemérhető a középszintű szakmai érettségivel.
Tudományegyetem 1 szó.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Sajnálom hogy értetlenkedek de ez az emelt biológia érettségi pótolható valahogy később? Mert emelt kémiára már tanulgatok meg jelentkeztem is hogy szeretnék menni. De nem tudom hogy működik ez ha már a rendes érettségi meglesz de én még később szeretnék egy biológiát akkor azt hogyan?
2021. okt. 2. 23:39
3/3 anonim 

válasza:

80 éves korodban is tehetsz a szükséges tárgyakból kiegészítő érettségit, lényeg az, hogy egyetemre csak úgy vesznek fel, ha mindkét kötelező megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!