Szakközép vagy Gimnázium?
ez a kijelentés hülyeség!
mindenhol a pontszámok számítanak, amit érettségivel szerzel.
Ne menj szakközépbe. Én oda mentem, most itthon csücsülök. Ki kell hagynom egy évet, mert rájöttem, hogy orvos akarok lenni, szakközépben pedig pl. a biológia- és kémiaoktatás egyenlő a nullával (sok mással egyetemben is).
Nem voltak fakultációk, sőt, az érettségire sem készítettek fel rendesen. Vagy jártál magántanárhoz, vagy lesz ami lesz alapon nekivágtál az érettséginek.
Menj gimibe, onnan bármerre mehetsz. Ha kitalálod, hogy hegesztő vagy asztalos akarsz lenni, akkor sem buktál semmit, mert legalább az alapműveltséget megszerezted a gimiben. Ha pedig pszichológus, orvos, jogász, gyógyszerész, építész stb. akarsz lenni, akkor pedig hatalmas előnnyel indulsz.
Attól függ h milyen szakközépre gondolsz, mert egy szakközép jobban megéri abból a szempontból, ha pl már tudod h milyen irányba akarsz menni.Gondolok itt pl informatikus szakmacsoportra vagy marketing, ha l közgazdász akarsz lenni, akkor a szakközép jobbmválasztás, alapozod a tudásod.
Ha nem tudod, akkor gimi
13:47-es vagyok én informatikai szakközépbe jártam, az osztályomból _kettő_ embert vettek fel informatikusnak (az egy mérnök informatikus, a másik programozó informatikus). Kb. 15-en jelentkeztek ilyen irányba tovább.
Szóval hiába volt 4 éven keresztül heti 15-18 informatika óra+programozás, nem vették fel őket, pedig ott 300 alatti ponthatárok vannak. Még az infó érettségit úgy-ahogy megírták négyes-ötösre, viszont az összes többit jól elcseszték. Tehát még duplázáshoz sem volt elegendő pontjuk.
Pedig a számok és a statisztikák azt mutatják, hogy nem a legbénább szakközépiskola a városban, benne van az első 3-ban, és beelőz 1-2 gimit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!