Ha most átiratkozok másik iskolába mikor vesznek át most vagy félévkor?
Akár már most is.
Mégis mit csináljon az, aki elköltözik? fél évig nem fog akkor iskolába járni?
köszí
és melyik jegyeket nézik:
-az általános iskolai jegyeket?vagy
-a kilencedikes jegyeket?
és kilencbe vagy tízbe vennének fel?
Iskolája válogatja.
A kilencedikbe vesznek át, akkor inkább az általános iskolás bizit nézik meg, ha viszont átvesznek tizedikbe, akkor a kilencedikeset.
A gimiből mész át gimibe, akkor szerintem simán átvesznek, ha viszont szakközépből gimibe, vagy gimiből szakközépbe, akkor lehet, hogy kell majd 1-2 különbözeti vizsgát tenni. De ezek nagyon pitik.
Ha a héten elkezded intézni, akkor inkább átvesznek most, mint félévkor.
Én anno decemberben akartam iskolát váltani, akkor már azt mondták, hogy várjam meg a félévet, utána OK.
kösz
és milyen papírokat vigyek?és miket kérdeznek majd?
Hát, nem igazán tudom, mert nekem a szüleim intézték. :D
De először beszéljetek annak a sulinak az igazgatójával, ahova át szeretnél menni, és ha azt mondja, hogy lehet róla szó, akkor majd mondja ő, hogy mi a további teendő.
Tudom, hogy kellett az általános iskolás bizonyítvány, a kilencedikes év végi bizi, a születési anyakönyvi kivonat... kb. ennyi rémlik.
Nekem meg sem nézte az igazgató a bizonyítványom, mivel még benn volt a másik suliban, csak kérdezte, hogy milyen jegyeim voltak, van-e hobbim, miért akarok iskolát váltani, stb. Aztán mondta, hogy rendben van, mehetünk vissza a régi sulimba szólni, hogy átiratkozok másikba. Aztán a régi sulimban kb. 10 perces szentbeszédet tartottak, hogy biztos nem akarok-e maradni, majd töröltek a nyilvántartásból, beleírták az általános iskolás bizimbe, hogy megszűnt abban a suliban a tanulói jogviszonyom az XY iskolába történő átvétel miatt, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!