Középiskolások, egyetemisták! Mit gondoltok, mit érdemes manapság tanulni ahhoz hogy rendes fizetésünk legyen?
Még másfél évig kb. Gimnáziumba járok, viszont nem tudom érettségi után mit kezdjek magammal. Tényleg érdemes egyetemre menni? Elég sok olyat hallottam hogy pl bölcsész karon végzett lányt a mekibe vették fel, mert hogy nincs elég tapasztalata a többi munkahelyre.
Nem tudom mennyi hitelessége van a magyar fizetéses weboldalnak, de ahogy végignéztem a szakmákat mindegyik amiben egyből el lehet helyezkedni maximum 200 vagy ritkán 300 ezer/hó.
Ötletek hogy mivel lehetne korrekten keresni?
Általánosságban:
Mérnöki szakok
Informatikai szakok
Gazdasági szakok
Ezek azok a területek, ahol mindig vannak betöltetlen helyek, az ország minden pontján, valamint feljebbjutási lehetőségek is vannak. Munkanélküli nem nagyon leszel.
Nyilván egy sima anglisztikával/germanisztikával stb. is van lehetőség, nívós cégek recepcióján vagy mint irodai kapcsolattartó. De jobban szeretik a gazdasági végzettséget + felsőfokú nyelvvizsgát ezeken a helyeken is.
Szakképzésből (régi okj) kb minden kapatós, de eleinte s*arul fizet. Önálló vállalkozásban, 5-10 év tapasztalattal viszont ki sem látszol majd a munkából, de a pénzből sem. Mondjak egyet mondjuk, burkoló.
De ha nő vagy és van egy gazdag párod vagy szüleid tőkeként, frekventált helyeken kozmetikusként is dolgozhatsz reggel 8-tól este 8-ig ha akarsz, saját díjszabással, vagy akár műkörmösként.
Azt tanácsolom, hogy faktra, emeltként válaszd a hátom közül valamelyiket(keket):
Angol/Német, történelem, matematika.
Ezekkel majd minden szakra belehet jutni, a legtöbb helyre ezek közül kell egy vagy kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!