Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi idő után nem kell...

Mennyi idő után nem kell bejárnom?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem hogy otthagyom az egyetemet egy kis időre. Csupán 2 évről lenne szó ugyanis rájöttem hogy mégis szeretném azt a technikusit elvégezni előtte. A beiratkozás azonban már megtörtént és pár órán is voltam már bent. Holnap megyek intézni a TO-hoz a dolgot viszont arról sehol nem találtam tájékoztatást hogy miután megtörtént a kiíratkozás azután mennyi idővel nem kell már bejárnom vagy hogy van-e valamilyen kötelezettségem ami elvégzése után engednek csak el?

Illetve szerintetek az lehetséges hogy miután vége annak a 2 évnek visszavegyenek ugyanoda, ugyanarra az egyetemre, karra és szakra?

A Debreceni Egyetemről van szó.

2021. szept. 20. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudomásom szerint 1 félévre lehet passzíváltatni, azt se első félévben.
2021. szept. 20. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiiratkozol nem mehetsz vissza csak úgy. Újra kell felvételizned, ha felvesznek akkor bekerülsz, szóval esély van, de a felvételi jelentkezést újra be kell adnod. Esetleg levelező? Vagy a technikusi nincs csak egy éves? Mert akkor tudnál passziváltatni, nyomós okkal lehet az első évben is.
2021. szept. 20. 18:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam rajta hogy átmegyek passzívba de ha jól olvastam utána csak 2 félévet lehet maximum egymás után, nekem pedig 4 félév kellene. :( Ráadásul elsőéves vagyok tehát ez eléggé offos, nyomós ok kéne hozzá ami nincs, legalábbis szerintem ez nem az.

Az újrafelvételivel pedig nincsen problémám, vagyis egyelőre nem néz ki úgy hogy hátrányból indulnék. Csupán az érdekelet volna hogyha elmegyek akkor visszavesznek-e ugyanoda :)

Köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 20. 18:48
 4/5 A kérdező kommentje:
A levelezői is megfordult a fejemben de ez a kettő suli nekem sok lenne egyszerre :( Technikusira is azért szeretnék átmenni mert magas nekem amit itt tanulunk viszont ha elvégezném lenne egy kicsit stabilabb alapom és úgy hátha, újra megpróbálnám :)
2021. szept. 20. 18:51
 5/5 anonim ***** válasza:
32%
Hát, a ponthatárok nem hiszem hogy változni fognak 2 év múlva, hacsak nem a "legjobb se jó" ELTE-re jelentkezel, szerintem.
2021. szept. 20. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!