Munkáltató szemszögéből van különbség a BsC és Msc diploma között?
Figyelt kérdés
Közgazdász területen menedzsment szakiránnyal. Mikor én szakmai napokon voltam, azt mondták hogy inkább a gyakorlat ami számít 3-5 évet szoktak kérni. Viszont én böngésztem az álláshirdetések között, és alig ér vmit a Bsc-s diploma, mindenhol az áll hogy "Msc vagy egyetemi végzettség". Nem mostanság végzem el a sulit, még van időm, de pl az számít vmit h egyetemen tanulom a szakot? Vagy ugyanúgy tökmindegy, leleszek tudva egy Bsc-vel és annyit is fog érni?2010. aug. 31. 08:27
1/7 anonim válasza:
A BSc az a főiskolának felel meg, az MSc az egyetemi végzettségnek, az egyiket 3, a másikat 5 év alatt lehet megszerezni, hát természetesen óriási különbség van közte a munkáltató szemszögéból. A mügütte álló tudásban is óriási különbség van. Közgazdászt el se igazán tudok képzelni BSc végzettséggel, hiszen az régen egyetemi képzás volt, szerintem ezért nem is keresnek BSc-t a munkáltatók belőle.
2/7 anonim válasza:
hogyne lenne! ez kb olyan kérdés, mint hogy van-e különbség egy kínai és a nike cipő között. :-D
az meg nem teljesen igaz (sőt inkább egyáltalán nem), hogy a bsc a régi főiskolai, míg az msc az egyetemi végzettséggel lenne azonos.
3/7 anonim válasza:
Én most megyek MScre, pont ezért.Persze egy egyetemen szerzett BSCs papír többet ér a munkáltatónak, mint a főiskolai, de azért mégis az MSc az igazi.Egy OKJs képzés is valahogy 3 évig tert, tehát majdnem , hogy egy szintben van a BSs-vel, csak kell hozzá nyelvvizsga.MSc-t például nem tudsz szerezni főiskolákon, max csak a nagy nevűeken,de főleg egyetemek indítanak MSct, tehát mindenképpen többet ér.ha belegondolsz, hány munkakereső van, muszáj közöttük különbséget tenni.Itt ez a sok diplomás.Szerinted egy BSct vagy egy MScs végzettségűt vesznek fel egy jó állásra?Az igazi közgazdászokat mind egyetem bocsátotta ki, a vidéki főiskolákon, nincs is MSc-képzés.Szóval ha teheted, akkor irány az MSc.
4/7 A kérdező kommentje:
igen, ez az, igazából nekem is gyanús volt amit a pasi adagolt be nekünk szakmai napokon :) és az számítana valamit hogy jogász végzettségem is van? A szakvizsgámat majd jogtanácsosként szeretném letenni, vállalatoknál szeretnék majd mindenképp dolgozni, jelenleg 2 diplomát hajtok, és a jogász-közgazdászt (nem posztgrad.) szeretném majd valahogy összekapcsolni a későbbiekben :) de mindenképp gazdasági területen szeretnék elhelyezkedni. Ilyen esetben is elvárnák vajon az MsC-t?
2010. aug. 31. 09:23
5/7 anonim válasza:
A jogászt alapból osztatlanul lehet csak megcsinálni, a közgazdászból Msc kell, az lesz egyenértékű a régi diplomákkal. Különben úgy fogják érteni, hogy: egy jogász, akinek van némi fogalma a gazdaságtanról.
6/7 anonim válasza:
Igaza van a másodiknak, de mindig kiderül, hogy a márkás cipőket is Kínában gyártják, nem csak az olcsóakat.....
7/7 A kérdező kommentje:
értem.. köszi a válaszokat, akkor úgy látszik muszáj lesz MsC-re mennem.
2010. aug. 31. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!