Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi egyetem vagy tanári 2...

Jogi egyetem vagy tanári 2 nyelvvel?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb?

2021. szept. 6. 18:49
A kérdező szavazást indított:
jog
nyelvtanári
27 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Én azt mondanám tanári. A közszférában kevés a fizetés, de két nyelvel magánban vígan elvagy. Manapság egy nyelv óra oktatótól függően 3-6-10 ezer forint. 1 óráért ez nagyon jó pénz.
2021. szept. 6. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Jogi egyetem :DDD kismillióan jelentkeznek erre évente
2021. szept. 6. 19:30
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Tanárként oktatni fogsz egész életedben, vagy iskolában, vagy magániskolában, vagy korrepetálsz online. Mivel végső soron az időd véges, így a bevételed is fix marad. Ha megnézel egy magántanár FB csoportot, gyakorlatilag már a frissen érettségizett emberek is nyelvet oktatnak, akkora a konkurencia.

Jogászként meg elég sok mindenhez kezdhetsz, annyit kereshetsz, amennyit nem szégyellsz, ez igazából rajtad múlik, nyilván sokat kell dolgozni, tanulni, és a felelősség sem kicsi. Viszont ezzel lehet nyugis, vagy pörgős munkahelyed, átlag alatti és feletti fizetésed, ha megunod az egyik munkát, akkor váltasz, külföld, belföld. Nyelvtanárként lényegében ugyanazt csinálod.

Ha a nyelvtanári munka neked teljesen jó és szereted, akkor válaszd azt, ha nem érdekel a jog, és nem vagy céltudatos, akkor inkább ne.

Viszont a jogot jobb első szaknak elvégezni, ráadásul két piacképes nyelvvel a jog is piacképesebb. Tanár meg lehetsz utána is akár, van jópár shortcut a tanári diplomához.

De te tudod, azt válaszd, amit jobban csinálnál.

2021. szept. 6. 20:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából inkább a nyelvtanári felé hajlok, mert a nyelvek érdekelnek igazán. A jog csak mostanában jutott eszembe. Humán beállítottságú vagyok, a nyelvek és a töri a kedvenc tantárgyaim. A jog is valamilyen szinten érdekel, bár nem tudom, kételkedem abban, hogy ez az érdeklődés kevés egy jogi egyetemhez. Legszívesebben mindkettőt elvégezném, meg még amúgy van pár szak, ami érdekel, csak csúszás nélkül is 5 év a jog meg a tanári is (vagyis annyi lesz, úgy tudom, ha idén kezdtem volna, 6 év lenne), szóval ez így nem nagyon kivitelezhető. Ha nyelvtanárnak tanulnék, utána tervben van valami szakfordítói képzés is vagy fordító mesterszak.

Apukám felesége jogász, azt mondja az első munkahelyén nem sokat keresett, most 350-400 ezer nettó a fizetése és most keres új munkahelyet, ahol valószínűleg többet fog keresni. És neki nincs szakvizsgája, nem ügyvéd meg semmi ilyesmi.

Nem a pénz a legfontosabb számomra, de ennyi év tanulás után szeretnék eleget keresni azért ahhoz, hogy egy normál színvonalon meg tudjak élni. A másik, ami nagyon fontos számomra, az a biztonság, olyan értelemben, hogy ne kelljen amiatt aggódnom, hogy majd nem lesz munkám és hogy legyen lehetőségem több fajta munkát is végezni. Ugye a nyelvtanári esetében lehet oktatni bármilyen iskolában, nyelviskolában, magánban (személyesen és online is), a jog szempontjából nem vagyok még ennyire képben a dolgokkal.

2021. szept. 6. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!