BME-VIK specializáció választás. IIT vagy TMIT? (villamosmérnöki)
Sziasztok,
Már sok ilyen jellegű kérdést végigolvastam, így nagyjából kialakult egy kép a különböző specek alatt, azonban merültek fel bennem újak.
Leginkább az okos házak/város/.. illetve az ipari automatizálás(PLC,..), ami úgy érdekel.
Így az irányítórendszerek(IIT) és az infokommunikációs rendszerek (TMIT) között gondolkodom.
A releváns tárgyaim és a hozzátartozó jegyeim:
Digit 1-2 : 2-2
Elektro 1: 3
Prog 1-2: 4-4
(Jelek 1-2: 3-3)
Informatika 1-2: 2-4
Nem igazán remekeltem semmilyen IIT által oktatott tárgyból, de az átlagom meglenne a specre (legalábbis az eddigi átlagok alapján). Annak ellenére, hogy nem sikerültek jól, tetszik és itthon hobbiból szoktam Arduinoval játszadozni, illetve dolgoztam ipari aut.-sal foglalkozó cégnél és nagyon is tetszett.
Mennyire lenne húzós ilyen tudással felvértezve az irányítórendszerek ágazat?
Esetleg TMIT és mellette párhuzamosam, otthon tanulnám a másik spec. anyagát?
Köszi szépen a választ!
Útközben nézegettem diplomaterveket és realizáltam, hogy mindegyik szakirányom van olyan vagy azzal kapcsolatba hozható téma, mint a fent említettek.
Így inkább azt kérdezném ( a válaszodból gondolom van némi tapasztalatod :-) ), hogy véleményed szerint melyik szakirány (+ágazat) éri meg a legjobban BSc-n? MSc- t a kandón szeretném folytatni (az azt./irányitást/energes részen) levelezőn majd munka mellett, ha ez számít :).
Igazából, ami számít, hogy magadnak plusz munkát/szenvedést ne csinálj, vagyis ne arra menj, ahol már előreláthatóan olyasmit kell tanulni, amivel nem szívesen foglalkoznál később, vagy olyan ember tanítana, akit kifejezetten nem bírsz.
Igazából nem a specializációt nézik a munkábaállásnál. Ott általában szakdogáról, projektekről kell beszélni, illetve az adott témakörhöz szorosan kapcsolódó kérdésekkel találkozhatsz még. Én autóiparban helyezkedtem el, közvetlen kollegáim között vannak mindenféle specializációról, sőt még mérnök-infósok is. BME-OE egyaránt. Kevesebbet számít a specializáció, mint gondolnád. Én amúgy MIT-es voltam, de TMIT-ről, IIT-ről, AUT-ról is van több ismerősöm. Én nem bántam meg, kedveltem a MIT-es oktatók többségét, illetve a tárgyaikban sem mentek kifejezetten a szívatásra, mint IIT-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!