Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biokemikus szeretnek lenni,...

Biokemikus szeretnek lenni, mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
Biokemiaval szeretnek foglalkozni, mibol kellene emelt szintet tennem, milyen jegyeket kell produklanom, mennyi a pontszam altalaban? Esetleg hova tudnek tovabb menni? Idegen nyelvbol, biologiabol es irodalombol jo vagyok de a tobbi tantargy sem okoz gondot. Nagyon nem talaltam errol semmit a neten viszont azt olvastam, hogy kulon biokemikus szak nincs, ezert biologia szakra mennek mert ott tanitanak biokemiat, azonban ezt egy regi cikkben olvastam es tudni szeretnem, hogy ez meg mindig igy van e.

2021. aug. 31. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Kémia, Biológia.
2021. aug. 31. 14:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Biokémiát minden olyan egyetemen oktatnak, ahol élettudománnyal foglalkoznak (orvosi, állatorvosi egyetem,, gyógyszerész kar, természettudományi egyetemek, de műszaki egyetem biomérnök szak, sőt talán vegyész szakon is stb. Hogy ezek mekkora óraszámban és mélységben foglalkoznak biokémiával, az változó. Ha a biológus szakot választod, akkor biológiából és kémiából kell emelt szintű vizsgát tenned. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy ha valaki biokémiával foglalkozik, azt teheti nagyon sokféle végzettséggel, nagyon sokféle mélységben, ahová aztán saját magának kell beleásnia magát, mert a gyakorlatban ezek a szakterületek nagyon specifikusak is lehetnek, ahol az oktatott biokémiai alapokra csak támaszkodni lehet, de az alapismeretekkel még semmit nem tud kezdeni az ember. Aztán hiába ássa bele magát az ember egy szűk területbe, ha átmegy dolgozni egy másik munkahelyre, akkor lehet, hogy lényegében kezdheti elölről megismerni az egészet.
2021. aug. 31. 15:10
 3/3 anonim válasza:
Elmész valamilyen természettudományi alapképzésre (biológus, biomérnök, vegyész...stb). Utána megcsinálsz valamilyen mestert aminek köze van vagy köze lehet az orvosihoz (molekuláris biológus, klinikai laboratóriumi kutató...). És ha ezek megvannak akkor a SOTE-n jelentkezhetsz klinikai biokémikus posztgraduális képzésre (ami 4 év). Debrecenben is van ilyen képzés csak ott még előtte egy PhD-t is meg kell csinálni (lehetőleg valamilyen orvosi cuccból).
2023. jún. 6. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!