Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lenne egy továbbtanulással...

Lenne egy továbbtanulással kapcsolatos kérdésem, és örülnék megbízható válaszoknak?

Figyelt kérdés

Most leszek 12.-es. Ugye érettségizni fogok. Az lenne a kérdésem, hogy úgy tudtam az egyetemi továbbtanuláshoz a 11. év végi jegyeket, és a 12. félévi jegyeit nézik. Most viszont egyik osztálytársammal beszéltem, és ő azt állítja, hogy már a 12. év végi jegyeket nézik, nem a félévit. Őszintén összezavarodtam, és aggódom, mert a második félévben már inkább az érettségire szerettem volna összpontosítani, nemhogy még a jegyeimre is oda kell figyelni.

Minden választ köszönök.

2021. aug. 27. 11:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Az év végig nézik, sőt vannak targyak ahol nem csak a 11-12-es évvégi jegyek számítanak. Ha olyan tágyból érettsegizel, amit 11-12 nem tanultuk pl: földrajz akkor ott a korabbi két érvényes év évvégi jegye számít.
2021. aug. 27. 11:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a 11.-12. év végi jegyek számítanak, de csak matekból, magyarból, nyelvből és történelemből. Pl az informatika jegyed nem számít. Természettudományos tárgyból pedig ki kell választanod egyet vagy kettőt. Ha kettőt választasz, akkor mindkettőből az utolsó évben tanult jegyet kell beszámítani (pl. ha a kémiát és a földrajzot választod, általában 10.-ben szoktak ezek utoljára lenni, tehát mindkettőből a 10.-es év végi jegy kell), ha egyet választasz, akkor pedig az utolsó két évben tanult jegyet kell beszámítani.
2021. aug. 27. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
2021. aug. 27. 12:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Utolsó, a link hasznos volt. És ahogy látom, már lehet úgy csinálni, hogy 2 természettudományos tárgyból viszem a jegyet? Pl 11.-ben fizika, 12.-ben biológia?
2021. aug. 27. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!