Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tehetném meg azt, hogy...

Hogyan tehetném meg azt, hogy a gimnáziumot elvégzem, de nem érettségizek le?

Figyelt kérdés

11.-es leszek majd (estin) de nem már gondolkozom rajta, hogy lehetséges nem kellene a 12. osztály után közvetlenül érettségiznem. Nem biztos ugyanis, hogy az érettségit olyan jól meg tudnám csinálni. Inkább halasztanék, aztán később valamikor leérettségizhetek.

Mármost a következő kérdéseim vannak:

- mit mondjak az osztályfőnöknek 12-ben, egyáltalán hogyan kell magam kivonni az érettségi alól

- ha úgy alakul, hogy mégis le akarok érettségizni, valamikor később, mit kell csinálni? Bemegyek egy gimnáziumba, és megmondom, hogy megvan a négy gimnáziumi év, és le akarok érettségizni?

2021. aug. 23. 22:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm az építő jellegű véleményt!

2021. aug. 23. 23:19
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Belefér a nyelvvizsga a középiskola mellé! Az önbizalmadat meg pont az segít felturbózni, hogy visszamész az iskolába, és ott szorgalmasan tanulsz. Eszedbe ne jusson halasztani!
2021. aug. 23. 23:31
 13/18 anonim ***** válasza:
21%
Ilyen tempóval soha nem fogsz jó érettségit csinálni, mert mindig lesz valami indokod a halasztásra. Kapd össze magad és döntsd el, hogy fontos-e érettségit szerezned vagy menj el dolgozni. Egyetemen egy félév alatt annyi anyagot adnak le, mint a gimnázium 4 éve alatt összesen, így ha oda is szeretnél menni (ahogy írtad), akkor szokj hozzá a terheléshez, ehhez a legjobb az lenne, ha most 2 év alatt letennéd az érettségit.
2021. aug. 23. 23:42
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell jelentkezni az érettségire. Kész. Adni fognak egy papírt a jelentkezésről 12-ben és nem adott le.

Az utóbbi csak kérdezt meg, mert nekem annyi maradt meg, hogy amíg van a gimiben tanulói jogviszonyot alias 12 osztály megvan, addig lehet ingyen. Ha utólag csinálót, mint az 5 tárgyévet fizetni fogsz az ilyen 100 ezer forint legalább.

Egyben biztos rendelkezel azzal az önállóságal és autonómiával, hogy tudt csúsztatni ilyen magabiztosan? Hiszem nem erre épít a közoktatás nagyon, meg nincs nagyon magántanulósdi már. Nyelvvizsga nem kifogás tudtot, hogy utána is lehet csinálni, vagy emeltet becélózni a nyelvből. Ami nekem ebből eljöhet, hogy külföldre mész és emiatt a nyelvvizsgát használót pajznak, de biztos rendelkezel azzal a család privégéliummal, hogy megenged magadnak ezt a játékot.

2021. aug. 24. 00:11
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Legalább pár tárgyat csinálj meg, ami menne.
2021. aug. 24. 02:29
 16/18 anonim ***** válasza:
53%
12-ben leszel a toppon. Utána munka mellett már nehéz lesz tanulni. Ha nem mész el érettségizni akkor szerintem butaságot csinálsz. De mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja, én ebbe nem szólok bele. Sok sikert a terveidhez!
2021. aug. 24. 04:45
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok már, az még másfél év. A téma jelenleg nem aktuális. Addigra meg már nem fogják ilyen gondolatok foglalkoztatni.
2021. aug. 24. 08:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan nem tudom a dolgok menetét, mert még én is csak jövőre fogok érettségizni, szintén estin, de kék fedelű bizonyítványt biztos nem kapsz, ha nem érettségizel, mert az maga az érettségi bizonyítvány. Szerintem kiadnák a bizonyítványod és ennyi. Utána, ha az érettségi mellett döntesz, már neked kéne fizetned, idén a középszintű 25 ezer forint volt, az emelt pedig 42 ezer, ha jól tudom. Érettségizni ugye 5 tárgyból kell, ha egyetem is cél, akkor legalább egyből emelt szinten, tehát ha ezt összeadom, több mint százezer forintodba kerülne.

Nem érdemes ezt csinálni. Ha éveket kihagynál, megint kizökkennél a tanulásból, elfelejtenél mindent. Szerintem csináld csak végig most a 11.-et, utána a 12.-et, próbálj meg rendszeresen tanulni. Az érettségi tárgyak a fontosabbak, a többiből elég az is, ha átmész, senkit nem fog érdekelni, hogy hányas voltál pl informatikából.

2021. aug. 24. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!