Hogyan tehetném meg azt, hogy a gimnáziumot elvégzem, de nem érettségizek le?
11.-es leszek majd (estin) de nem már gondolkozom rajta, hogy lehetséges nem kellene a 12. osztály után közvetlenül érettségiznem. Nem biztos ugyanis, hogy az érettségit olyan jól meg tudnám csinálni. Inkább halasztanék, aztán később valamikor leérettségizhetek.
Mármost a következő kérdéseim vannak:
- mit mondjak az osztályfőnöknek 12-ben, egyáltalán hogyan kell magam kivonni az érettségi alól
- ha úgy alakul, hogy mégis le akarok érettségizni, valamikor később, mit kell csinálni? Bemegyek egy gimnáziumba, és megmondom, hogy megvan a négy gimnáziumi év, és le akarok érettségizni?
Neked is köszönöm az építő jellegű véleményt!
Nem kell jelentkezni az érettségire. Kész. Adni fognak egy papírt a jelentkezésről 12-ben és nem adott le.
Az utóbbi csak kérdezt meg, mert nekem annyi maradt meg, hogy amíg van a gimiben tanulói jogviszonyot alias 12 osztály megvan, addig lehet ingyen. Ha utólag csinálót, mint az 5 tárgyévet fizetni fogsz az ilyen 100 ezer forint legalább.
Egyben biztos rendelkezel azzal az önállóságal és autonómiával, hogy tudt csúsztatni ilyen magabiztosan? Hiszem nem erre épít a közoktatás nagyon, meg nincs nagyon magántanulósdi már. Nyelvvizsga nem kifogás tudtot, hogy utána is lehet csinálni, vagy emeltet becélózni a nyelvből. Ami nekem ebből eljöhet, hogy külföldre mész és emiatt a nyelvvizsgát használót pajznak, de biztos rendelkezel azzal a család privégéliummal, hogy megenged magadnak ezt a játékot.
Pontosan nem tudom a dolgok menetét, mert még én is csak jövőre fogok érettségizni, szintén estin, de kék fedelű bizonyítványt biztos nem kapsz, ha nem érettségizel, mert az maga az érettségi bizonyítvány. Szerintem kiadnák a bizonyítványod és ennyi. Utána, ha az érettségi mellett döntesz, már neked kéne fizetned, idén a középszintű 25 ezer forint volt, az emelt pedig 42 ezer, ha jól tudom. Érettségizni ugye 5 tárgyból kell, ha egyetem is cél, akkor legalább egyből emelt szinten, tehát ha ezt összeadom, több mint százezer forintodba kerülne.
Nem érdemes ezt csinálni. Ha éveket kihagynál, megint kizökkennél a tanulásból, elfelejtenél mindent. Szerintem csináld csak végig most a 11.-et, utána a 12.-et, próbálj meg rendszeresen tanulni. Az érettségi tárgyak a fontosabbak, a többiből elég az is, ha átmész, senkit nem fog érdekelni, hogy hányas voltál pl informatikából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!