Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Furulyázni egyedül megtanulni...

Furulyázni egyedül megtanulni lehetséges?

Figyelt kérdés
Bármilyen furulya jó, vagy vannak különbözők? Vagyis kezdőként milyet vegyek, és miből tanuljak?
2010. aug. 29. 21:02
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Persze, az a legkönnyebb hangszer, nekünk általános felsőben még kötelező is volt.
2010. aug. 29. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A legelterjedtebb a szoprán- és az altfurulya. Amire te gondolsz, azt szopránfurulyának hívják, barokk fogásút vegyél (német is van, de a barokkon jobb játszani - a különbség az, hogy másképp kell lefogni a hangokat). A fafurulyák jobbak, de nagyon drágák. Yamaha műanyagot kb. 2000 Ft-ért árulnak, ennél drágábban átverés, de plázákban 4500-ért is láttam.

Bali János: Furulyaiskola I-II-ből simán meg lehet tanulni egyedül. A Béres I-III. kötetek nem olyan jók, és baromi unalmasak.

2010. aug. 30. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Kedves első! Nálunk általános alsóban volt kötelező. Én a Lidl-ben vettem 3000 ft-ért de hangszerboltban is annyit mondtak. Elsőre a yamaha germánt ajánlották, azt mondták, suliban is azzal tanítanak. A boltihoz adtak fogástáblázatot, azon meg tudod nézni, bár ha olyant furulyázol, amit tudsz énekelni, nagyjából hang alapján is menni fog. Mi annak idején az énekkönyvünkből tanultuk a dalokat. Először az c- és f-dóban levőket tanultuk. Remélem még érdekel a téma, és nem kevertelek össze.
2012. jún. 7. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!