Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi pontnál minden...

Felvételi pontnál minden évben emelnek?

Figyelt kérdés

Holnap kellene a főiskolára beíratkoznom vidéken.(250 km).

2 munkahelyen dolgozom,válóperem van folyamatban.Ha bukni hagyom, és nem megyek le,és az idei ponthatárt 30 ponttal haladtam meg,jövőre bejuthatok vagy ennél többet is szoktak évente emelni a ponthatáron? Tanácstalan vagyok.

2010. aug. 29. 19:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy hogy működik a ponthatár meghatározása.Nem csak úgy leülnek és mondanak egy számot, a felvételizők pontszámától függ, abból alakul ki a ponthatár, azt meg senki enm fogja neked megmondani itt h ki hány ponttal fog oda felvételizni:)
2010. aug. 29. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Általában emelkednek, elég kevés helyen volt csökkenés, úgyhogy szerintem vedd fel. Magam is nagyon sokat tanakodtam azon, hogy anyagiak miatt elkezdjem-e az első félévet, de úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Azt próbáld még meg te is, hogy a Tanulmányi Osztályon járj utána, hogy az első félévet fel lehet-e venni passzívba, tehát a felvételid nem úszik el, de majd később kezded az egyetemet. Ennyit tudok tanácsolni.

Remélem, segítettem!

19/F

2010. aug. 29. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Kérj passzív félévet, azzal nem vesztesz semmit.

Másrészről nem emelik a ponthatárt, érdekesnek tartom, hogy ezzel nem vagy tisztában, mégis bejutottál...

2010. aug. 29. 19:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Utolsó: Te nem vagy tisztában!

Most is emelték,én eü. karra jelentkeztem.Tavaly a mostani pontszámommal Pestre is bejutottam volna,most lemaradtam,Szegedre sikerült.

Nem értem,miért esik jól leírni a másikat!!!!

2010. aug. 29. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Légy szíves, ne hajtsd a hülyeséget. A ponthatárokat nem emeli senki. Annak a függvényében emelkednek, vagy csökkennek, hogy az oda jelentkezőknek hány pontjuk van.
2010. aug. 29. 19:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ez teljesen alap dolog. Nem emelik, legfeljebb emelkedik. Van mondjuk 100 szabad hely, a 100. oda jelentkező ember pontszáma lesz a határ, feltéve, hogy nem vették fel magasabb sorolt helyre. Ezt. kb. 6582-szer írtuk le.
2010. aug. 29. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de igen is igazuk van azoknak, akik azt mondták, hogy totálisan nem vagy tisztában a ponthúzással.

Van mondjuk egy szak, ahová max 50 embert vesznek fel, de jelentkeznek 100-an.

Tegyük fel 30 embernek van 420 pontja, 20 embernek 410, 50 embernek meg 400.

Akkor bejut az első 50 ember, és a ponthatár 410 lesz.

De előre nem lehet megmondani, hogy hány ponttal rendelkező emberek jelentkeznek a szakra.

Ha pl vhol tavaly 220 volt a ponthatár, és felvesznek 50 embert, de jövőre jelentkezik 50 olyan ember, akinek 400 pontja van, akkor 400 lesz a ponthatár.

De ugyanilyen alapon csökkenhet is.

De nem értem ezen mi olyan felfoghatatlan. Ha vki fősulira/egyetemre megy, ennyit illene tudnia. Főleg, hogy ezen az oldalon is kb már 100szor leírták.

2010. aug. 29. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem elkezdik majd csökkenteni a férőhelyek számát és meg fog emelkedni a ponthatár, én ezt várom is. Nem kellene 3-as átlaggal egyetemre bejutni, továbbá támogatom az alapképzésre a felvételit. Jobb ha beiratkozol, mert ha esetleg változik a ponthatár, akkor lehet nagy csalódásfog érni. Persze neked kell eldönteni, hogy mennyire fontos ez az iskola.
2010. aug. 29. 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem te nem vagy egyetemre való. a ponthatár attól függ, hogy akik jelentkeznek, nekik milyen eredményük van. nem azt szabják meg, hogy ide mondjuk 300 pont kell, hanem azt, hogy pl 50 férőhely van arra a szakra. így a legjobb 50 kerül be, a ponthatár értelemszerűen az ötvenedik ember pontja lesz...

egyébként meg kérj passzív félévet és kezd jövőre.

2010. aug. 30. 08:17
 10/10 A kérdező kommentje:

08:17:Nincs jogod eldönteni,hogy milyen iskolába vagyok való!!!!Még jó,hogy nem Te döntöd el!

A többieknek köszönöm.

2010. aug. 30. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!