Miért szólják le a nyelvszakokat?
Mert a való életben 90%-ban nem fogod hasznát venni annak a rengeteg nyelvi szabálynak, amit beléd tuszkolnak.
Külföldön, ha angolul társalgol, és a "szabályok szerint" alkotom a mondatot, a másik fél csak les bambám, hogy "ez most milyen nyelven beszél, mit akar"
Natív angolokkal is jobban megértjük egymást a szabályok mellőzésével.
Nekem az alapszakom nyelvszak volt és nagyon szerettem, érdekeseket tanultunk. A közösség már kevésbé volt jó, de az órákat szerettem. Viszont elhelyezkedés szempontjából nagyon rossz és mindjárt meg is látjátok, miért.
1, Mindenképp nagyvárosban kell élni, ha idegennyelvi állást szeretnél, de lehetőleg kapásból a fővárosban. Ha vidéki vagy, szinte esélytelen, hogy kelleni fog a nyelv. Na már most, a nyelvszak az annyi, mint érettségi + nyelvtudás, de semmivel nem ér többet. És érettségivel milyen munkát lehet szerezni? Generál adminisztráció, számlázás, amit mindenki más lepasszol, ügyfélszolgálat, bolti eladó. Akinek van valami szakmája az szerencsés, mert már az is többet ér.
Ha budapesti vagy, akkor akad némi plusz lehetőség, de ezek sem valami szuperek. Általában egy SSC Customer Service részlege (call center), Procurement (logisztika/beszerzés/rendelések), Helpdesk/Network support, ezekhez viszont infós dolgok kellenek, amit ugyan megtanítanak, de baromi unalmas és nagyon száraz, stresszes.
Ritka az, amikor valaki talál valami szórakoztató állást nyelvszakkal, mondjuk idegenvezető, esetleg a média irányában, de ezekhez jó kapcsolatokat kell építeni már az egyetem alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!