Mennyire tartjátok korrektnek az Alfa Kapos tanfolyamokat?
Sziasztok!
Elkezdtem az Alfa Kapos/2007 Kapos (ugyanaz a kettő) egy termékdíj ügyintézői tanfolyamot, távoktatásban. Én abban a hizben voltam, hogy feltöltött videókat kell majd nézegetnem, feldolgozni, valami a szóbeli tételsorokat megtanulni. Ehelyett a kkfizetett összeg után kaptam egy linket, ahova fel vannak töltve a szóbeli tételek kidolgozva, meg az előző írásbelik. De semmi magyarázat, semmi videó, amiből felfoghatnám, megérthetném, hogy hogyan is kell logikailag megoldani az írásbelit. Ma lett volna egy online előadás a Google Meeten keresztül, ahova be is engedtek, viszont 1 órai várakozás után egyedül maradván a csoportban kiléptem én is, mert semmilyen előadős nem történt. Elvégeztem már 4 OKJ-s képzést az elmúlt 8 évben, de ilyennel még nem találkoztam.
Én tartom ezt iszonyat lehúzásnak és valószínűleg a vizsga is ilyen komolytalan lesz, mint a tanfolyam, vagy ilyen minden távoktatás?
Sajnos amit a legtöbb oktató cég "távoktatásnak" nevez, az alig több munka nélküli pénzbeszedésnél. Megíratnak egy szakemberrel egy tananyagot PDF-ben, jobb esetben videókat vagy hanganyagokat is készítenek, majd feltöltik ezeket a cég honlapjára. Egyszeri befektetés, aztán akár évtizedeken át semmi mást nem csinálnak, csak beszedik a tandíjakat és megszervezik a vizsgákat. Teljesen magadra hagynak, hogy tanulj ahogy tudsz. Ha elkészült a tananyag, onnantól lényegében csak egy félállású adminisztrátort és egy félállású könyvelőt kell foglalkoztatniuk, és permanensen dől befelé a pénz a tulajdonosoknak. Nem kell tantermeket bérelniük vagy oktatói tandíjakat fizetniük. Egy 20 négyzetméteres irodából megoldható az egész. Ennél nagyobb hasznú és kisebb kockázatú üzleti vállalkozást nehéz is elképzelni.
S akkor nem is beszéltünk arról, hogy a távoktatást olyan manuális készségeket is igénylő szakmákra is engedélyezik, amelyeknél józan ésszel is látható, hogy jelenléti oktatás nélkül képtelenség kitanulni. Hogy lehetne ugyan valakiből talpmasszőr vagy aranykalászos gazda távoktatásban? Nevetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!