Hogyan motiváljátok magatokat a tanulásra?
"Na már csak 200 oldal. Ha minden nap megvan 50, akkor a koncertre is el tudsz menni"
"Különben is tök izgalmas, ez a probléma már évekkel ezelőtt eszedbe jutott, tessék, itt a leírása"
"Csak leülni nehéz, utána már tetszeni fog"
"Mostmár ébredj fel, úgyis erről álmodtál, most lecskkolhatkd, hogy jó-e a megoldásod"
"Emlékszel milyen volt a múltkor:
1. wow, ez milyen elképesztően gyönyörű! Mindjárt elsírom magam! Imádom ezt a tárgyat.
2. **5 perc röhögőgörcs** Mekkora arc volt ez a kutató, aki ezt írta.
Hátha ma is belefutsz valami ilyenbe"
"Oké ezt a csokit megteheted, de utána egyben 5 oldal."
"Erre még az öcséd is rájött magától..."
"Hiába halogatod, mindketten tudjuk, hogy úgyis ez a hivatásod és imádod ezt tanulni. Ne is próbálj visszafeküdni és új sorozatot keresni, mert egy óra múlva rosszul fogod érezni magad, hogy megint mennyi időt elpazaroltál"
"Ha most megtanulom ezt a 60 oldalt, akkor büszke leszek rád"
"Ha megtanulod a mai és a holnapi adagot, akkor jutalomból elmebeteg a barátaiddal arra a programra"
"Juhuu, csak úgy suhanunk! Csak így tovább! Menj el futni, napok óta be vagy zárkózva. Felfrissíti majd, bízz bennem. Ne hisztizz, nem érdekel, hogy utálsz futni és asztmás vagy, már rég kinőtted. Indulás. Menet közben gondolkodhatsz ezen a feladaton. Majd sietsz haza tanulni, hogy megint ülhess."
"Azaz! Nagyon jó! Ügyes vagy! Rengeteget tanultál. Megvan a mai adag. Még csak reggel 11 van, belefér a következő két napi is. Most vagy lendületben kár lenne megszakítani. Lehetne rekord.."
Ilyen és ehhez hasonló dolgokkal szokott bíztatni az őrült hang a fejemben, amikor éppen nem énekel.
* Ha most megtanulod
** Jutalomból elmehetsz
*** Felfrissít majd
Hirtelen ennyi elírást találtam, mindenkitől elnézést
Jó, amiket az előző írt.
Engem mindig csak a sikeres vizsga mint cél vitt előre, meg kell csinálni és kész. Pedig nem vagyok az a hipergyorsan tanuló típus. Meg nekem be kellett kerülni a köztársasági és sima ösztöndíjasok közé, különben nem lett volna pénzem lakbérre.
Egy dolog nagyon tud bosszantani, ha hülyének néznek. A szakmámban csak okjm van, amivel kb mindent is tudsz csinálni és mellé sok sok tapasztalat. Na ettől függetlenül nem akarnak meghallani, előző helyemen volt nagyon szuper kollégám, aki a szócső szerepét játszotta, ha ő mondta, akkor mehetett az én ötletem.
Erre gondolok, amikor tanulni kell, hogy végre ne nézzenek hülyének, meghallgassanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!