Hogyan tanuljak hatásosan nyáron?
-sookkk folyadék :
- magvak, kis csoki
- találd meg a napszakot/időintervallumot, mikor tudsz jól tanulni
- JEGYZET, nagyon sokat segít. Nekem pl minden nagy témakörhöz van egy csak kulcsszavas jegyzetem és a fejezeteket részletesebben kidolgoztam, így a tz-k előtt elég volt átnéznem már csak a kulcsszavasat
-motiváld magad :)
-pomodoro technika esetleg
-mindmap, én nagyon szeretem használni
-színkódolás, szövegkiemelők
-csendes hely, ahol semmi se zavar
-INTERNET DETOX, nehéz de csak így lehet
- ha valamit nem értesz, akkor olvasd e lassan és hangosan
-idegenkifejezéseket Post-It-ere szoktam kiírni
-Oszd be az anyagot!
-Tervezd meg a napodat és a tanulást! Nagyon to do list mniás vagyok és mindent megtervezek, de így produktívan tudom tölteni az időmet
-tarts nagyobb blokkok után egy-egy hosszabb szünet, amikor pl ozogj, egyél valamit
-FRISS OXIGÉN!! Szellőztess gyakran
-tűzz ki magadnak kisebb határidőket
-ismételj minden hét végén
-szókáryták is sokat segítenek
Dehogy buktam meg xd szép is lenne, az osztályom 1. vagy 2. tanulója lettem év végén. Nem tudom, mert évzáró közben lefosott egy galamb, így a mosdóban elidőzve lekéstem a bizi osztást. :( Pedig ott megtudhattam volna. Kilencedikes vagyok egyébként. Most leszek tizedikes.
Nem, csak egy tantárgyból nem tanultam szinte semmit, viszont ezt még egy ideig tudnom kellene, főleg mivel szakmai tantárgy. :/
Szóval, igen, ismételni akarok. xd
Egyébként köszönöm szépen a segítséget. Remélem sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!