Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tanuljak hatásosan nyáron?

Hogyan tanuljak hatásosan nyáron?

Figyelt kérdés
Az igazság az, hogy a koronavírus miatti otthonlét miatt elhanyagoltam 1-2 tantárgyból a tanulást. Az egyik legfontosabb tantárgyamat, ami szakmai tantárgy... Most ebben a maradék augusztusban szeretném megtanulni de nincs motivációm hozzá, pedig többször neki álltam, volt amikor 2 órát is ültem a füzeteim, könyveim előtt de nem tudtam megjegyezni.

2021. aug. 7. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
de most meg is buktál vagy csak ismételni szeretnél?
2021. aug. 7. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Leülsz, és elolvasol hangosan 10-20 oldalt, majd visszamondod az olvasottakat. Előtte egyél, igyál, folyadékot készíts magad mellé, közben ne egyél, kapcsold ki a tv-t, telefont rakd el, és halkítsd le. A csok isi tud segíteni, azt is előtte egyél, ne közben.
2021. aug. 7. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

-sookkk folyadék :

- magvak, kis csoki

- találd meg a napszakot/időintervallumot, mikor tudsz jól tanulni

- JEGYZET, nagyon sokat segít. Nekem pl minden nagy témakörhöz van egy csak kulcsszavas jegyzetem és a fejezeteket részletesebben kidolgoztam, így a tz-k előtt elég volt átnéznem már csak a kulcsszavasat

-motiváld magad :)

-pomodoro technika esetleg

-mindmap, én nagyon szeretem használni

-színkódolás, szövegkiemelők

-csendes hely, ahol semmi se zavar

-INTERNET DETOX, nehéz de csak így lehet

- ha valamit nem értesz, akkor olvasd e lassan és hangosan

-idegenkifejezéseket Post-It-ere szoktam kiírni

-Oszd be az anyagot!

-Tervezd meg a napodat és a tanulást! Nagyon to do list mniás vagyok és mindent megtervezek, de így produktívan tudom tölteni az időmet

-tarts nagyobb blokkok után egy-egy hosszabb szünet, amikor pl ozogj, egyél valamit

-FRISS OXIGÉN!! Szellőztess gyakran

-tűzz ki magadnak kisebb határidőket

-ismételj minden hét végén

-szókáryták is sokat segítenek

2021. aug. 7. 21:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Dehogy buktam meg xd szép is lenne, az osztályom 1. vagy 2. tanulója lettem év végén. Nem tudom, mert évzáró közben lefosott egy galamb, így a mosdóban elidőzve lekéstem a bizi osztást. :( Pedig ott megtudhattam volna. Kilencedikes vagyok egyébként. Most leszek tizedikes.

Nem, csak egy tantárgyból nem tanultam szinte semmit, viszont ezt még egy ideig tudnom kellene, főleg mivel szakmai tantárgy. :/

Szóval, igen, ismételni akarok. xd

Egyébként köszönöm szépen a segítséget. Remélem sikerülni fog.

2021. aug. 9. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!