Hogyan tudok tovább tanulni manapság ha megvan a 8 általános?
Az OKJ-hoz kell érettségi.
Azt meg tudod szerezni esti suliban- nem kellett beleásnom magam nagyon a témába, de azt hiszem 2 év alatt meg lehet csinlálni. Majd utána OKJ, nem mondanám, hogy megszűnt csak átalakult, bizonyos képzések csak Technikumokban érhetőek el, de van ami OKJ-n is. Ezeknek olvass utána.
Nem szeretnélek elkeseríteni, eltántorítani meg még kevésbé, de nem lesz egyszerű. Három műszak mellett sajnos nem tudsz tanulni, így mindenképp más beosztásba kell kérned magad, ennek minden anyagi hátrányával együtt.
Mit szeretnél tanulni? Ettől erősen függnek a lehetőségek, úgyhogy ha pontos választ szeretnél, ezt mindenképpen írd le!
És hidd el: bármilyen nehéz is (főleg munka mellett), megéri tanulni!
"nem sikerült befejeznem a középiskolát"
Mikor hagytad abba?
Én úgy tudom, hogy ha pl 10-ben, akkor el kell végezned/osztályozó vizsgázni 11,12-ből
Utána érettségizni 5 tárgyból
Majd jelentkezni egyetemre
De 3 műszak mellett ez halál lesz
Először is válts melóhelyet, három műszak mellett életed nincs, nem hogy még tanulni legyen időd. Én is csináltam, tudom.
Biztos van jogsid, menj el futárkodni, míg tanulni szeretnél, vagy hasonló, az legalább nem három műszak.
OKJ van, és nem kell mindhez érettségi! Kőműves, villanyszerelő, ács, stb. ezer képzés van amihez nem kell érettségi.
Mindent két éves képzésen tanulhatsz, kivéve egyes kivételes szakmákat, pl személy- és vagyonőr. Ezeket csak gyorsítottan tudod csinálni, de erre már nem jár bizonyítvány idéntől, csak tanúsítvány.
A két évet le lehet tölteni esti tagozaton, mivel te már 25 vagy, neked csak az esti opció, mert 25 éves korig lehet menni nappalira. Esti mellett vállalhatsz munkát, kivitelezhető is, és nem veszik olyan szigorúan a hiányzást sem, de érdemes bejárni, ha szeretnél valóban tanulni.
Ha érettségit szeretnél ugyanez a helyzet, esti tagozat, és otthon még tanulsz sokat, hogy jó érettségid legyen, és ne csak az épphogy kettes legyen meg, mert estin kb csak annyit tanítanak meg. Ha megvan a jó érettségi emelttel, akkor jöhet az egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!